Μετά τον μποναμά, τί; Ο Σόιμπλε απαντά στον Τσίπρα για το ποιος έχει το πάνω χέρι

Μετά τον μποναμά, τί; Ο Σόιμπλε απαντά στον Τσίπρα για το ποιος έχει το πάνω χέρι
Ισχυρές αντιδράσεις από το Βερολίνο για τις εξαγγελίες Τσίπρα, τις οποίες οι δανειστές "βλέπουν" ως μονομερή ενέργεια. Μήνυμα από τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ ότι ο μποναμάς μπορεί να καθυστερήσει τα μέτρα για το χρέος. Οι θεσμοί "μάλωσαν" και τον Τσακαλώτο στα χθεσινά Hilton Groups.

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα χθες από τη Νίσυρο ότι “δεν θα μας πει κανείς, πού θα δώσουμε τα πλεονάσματα” μάλλον δεν άρεσε καθόλου στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, ο οποίος απαντά σήμερα στον Έλληνα πρωθυπουργό μέσω του εκπροσώπου του, υπενθυμίζοντάς του ποιός έχει το πάνω χέρι στη διαπραγμάτευση.

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε πως το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών Ζητεί την εκτίμηση των θεσμών σχετικά με το αν οι εξαγγελίες Τσίπρα για τη χορήγηση της μισής 13ης σύνταξης, είναι συμβατές με το ελληνικό πρόγραμμα.

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε πως το Βερολίνο θέλει άμεσα την απάντηση, προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση στην εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους, τα οποία συμφωνήθηκαν στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

“Περιμένουμε γρήγορη αποσαφήνιση στο θέμα, έτσι ώστε η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων στο χρέος να μην καθυστερήσουν”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε.

Ο ίδιος δε τόνισε πως πρέπει να “συμφωνήσουν όλες οι συμβαλλόμενες πλευρές, που μετέχουν στο πρόγραμμα (δείχνοντας πως επιθυμεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ), προκειμένου να έχουμε μια ολοκλήρωση στο πρόγραμμα”.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο αιφνιδιαστικός “μποναμάς” του Αλέξη Τσίπρα έχει προκαλέσει τις ισχυρές αντιδράσεις των εταίρων μας. 

Χθες, στα πρώτα Hilton Groups το κλίμα ήταν ιδιαίτερα βαρύ, στον απόηχο της κόντρας του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Πολ Τόμσεν, οι οποίοι επιδόθηκαν σε ένα παιχνίδι εντυπωσιασμού, λίγο πριν την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της οποίας ο Αλέξης Τσίπρας θα δει τόσο τη Γερμανίδα καγκελάριο όσο και τον Φρανσουά Ολάντ. Ο υπουργός Οικονομικών “κούνησε το δάχτυλό” στην Ντέλια Βελκουλέσκου, επειδή ο κ. Τόμσεν ανέπτυξε τις θέσεις του σε ένα μπλογκ, ενώ σύσσωμοι οι θεσμοί εξέφρασαν τη δυσφορία τους με την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να μοιράσει μπόνους στους συνταξιούχους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play