Κουβανέζικο ρυζόγαλο
Υλικά1½ κούπα ρύζι1¼ κούπα λευκή ζάχαρη8 κούπες γάλα3 κούπες νερόΞύσμα από 1 λεμόνι2 βανίλιες1 ξυλάκι κανέλας Τριμμένη κανέλαΑλάτι
ΕκτέλεσηΒράζουμε κανονικά το ρύζι και στη συνέχεια το βάζουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με 3 κούπες νερό, σε δυνατή φωτιά. Μαζί ρίχνουμε και μια πρέζα αλάτι. Μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία, βάζουμε το καπάκι για 5 λεπτά και μετά ανακατεύουμε συνεχώς για άλλα 10 – 15′ όπου το νερό θα έχει εξατμιστεί και το ρύζι θα είναι έτοιμο.Χαμηλώνουμε λίγο ακόμη τη φωτιά (για να μην κολλήσει) και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ξύσμα της φλούδας του λεμονιού και το ξυλάκι κανέλας. Αμέσως προσθέτουμε λίγο – λίγο και το μισό γάλα (δηλαδή 4 κούπες). Μόλις ρίξουμε όλο το γάλα ρίχνουμε και τις δύο βανίλιες, ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε και σιγά – σιγά ρίχνουμε και το υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για να μην μας κολλήσει για 45 – 50′ ακόμη ή ώσπου το ρύζι να απορροφήσει όλο το γάλα (υπενθυμίζουμε ότι η κατσαρόλα είναι σε χαμηλή φωτιά). Μόλις γίνει αυτό αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας και ρίχνουμε σιγά – σιγά μέσα στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Σε 5 λεπτά το κουβανέζικο ρυζόγαλό μας θα είναι έτοιμο. Σερβίρετε σε μπολ και πασπαλίζετε με κανέλα!
Το σχόλιο σας