Ο Γιώργος δεν είναι καλά!

Ο Γιώργος δεν είναι καλά!
Κάθε φορά είναι και ένα διαφορετικό πρόσωπο, όμως στο βάθος πάντα είναι ο ίδιος. Ο Τζαβέλλας μοιάζει να παλεύει με όλους, όμως δε βρίσκει γαλήνη. Φταίει τελικά ο Γιώργος, ή κάποιος άλλος;

​νεις το πρώτο βήμα. Σηκώνεσαι ανάμεσα σε ανθρώπους που είναι ίδιοι με σένα κι ας θες να σκέφτεσαι ότι είσαι καλύτερός τους. Δεν μπορείς να κρίνεις τον διπλανό σου από το είδος αδυναμίας που έχει, όταν κι εσύ μοιάζεις έρμαιο των δικών σου αδυναμιών. Κάνεις το βήμα και αρχίζεις να μιλάς, να περιγράφεις, να διηγείσαι, να αντιλαμβάνεσαι κι εσύ, πόσες φορές έχεις κάνει το ίδιο λάθος. «Θα αλλάξω», λες και παλεύεις. Με το περιβάλλον σου, με όσους γύρω σου έχουν διαμορφωμένη άποψη και κυριότερα με τον εαυτό σου. Νομίζεις πως κερδίζεις. Και τότε, πάνω που πιστεύεις ότι νίκησες, είναι που η ήττα γίνεται πανωλεθρία. Ο Γιώργος Τζαβέλλας μοιάζει να πολεμάει με τον εαυτό του. Και αυτή τη στιγμή χάνει. Χάνει πολύ… 

Ο… αθηναϊκός πόλεμος!

Υπάρχουν γειτονιές περήφανες για τα παιδιά που βγάζουν και υπάρχουν και παιδιά περήφανα για τις γειτονιές που μεγάλωσαν. Στην πρώτη κατηγορία τα παιδιά επιστρέφουν όταν τα καλούν για καμιά βράβευση. Στη δεύτερη, δε φεύγουν ποτέ! Ο Γιώργος Τζαβέλλας μεγάλωσε στον Βύρωνα. Εκεί που έστησε την επιχείρησή του, εκεί που μπορεί να τον βρει κανείς – όσο κι αν του ‘χει πάρει τα μυαλά η Θεσσαλονίκη – όταν κατεβαίνει στην Αθήνα. «Ξεκίνησα με τον πατέρα μου, με πήγαινε για προπόνηση όταν ήμουν ακόμη 5-6 χρονών. Αργότερα ξεκίνησα να πηγαίνω σε ομάδες, ένα διάστημα πέρασα και από την Παιανία. Ακολούθησε η Δόξα Βύρωνα και η Τερψιθέα», διηγείται και εκτός από τη Δόξα, παρακολουθούσε ανελλιπώς και τον Παναθηναϊκό ως πιτσιρίκι.

Για μεγάλη αγάπη, όμως, ούτε λόγος. Εξάλλου, μόλις κατόρθωσε να φτιάξει ένα… αξιοπρεπές κομπόδεμα μπήκε στη διαδικασία να σώσει τη Δόξα Βύρωνα κι έγινε μεγαλομέτοχος με πρόεδρο την Ματίλντα Μαρνέρη, δηλαδή τη μητέρα του. Το εγχείρημά του τελείωσε μετά από περίπου ενάμιση χρόνο, με τον ίδιο τρόπο που έχουν τελειώσει όλα τα παρόμοια εγχειρήματα στην Ελλάδα. Απογοήτευση, πίκρα, αιχμές και μια μερική χασούρα στο κομπόδεμα.

«Λόγω τόσο των ανειλημμένων υποχρεώσεών μου και του ιδιαίτερα επιβαρυμένου προγράμματός μου, όσο και της γενικότερης κατάστασης που αφορά στην ασυνέπεια των αυτοπροσδιορισμένων «ιστορικών παραγόντων» της Δόξας μας, η παραμονή μου στην ομάδα καθίσταται αδύνατη», ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή παραίτησής του τον Δεκέμβριο του 2013, μερικές εβδομάδες πριν αποχωρήσει.

Ο… μανιάτικος πόλεμος!

Οι εξελίξεις καθορίζουν το σήμερα, όμως θυμίζουν και το χθες. Δεν είναι παρά μερικές μέρες που η αγκαλιά τους έγινε σύμβολο για μια Εθνική που ελπίζουμε να δούμε ξανά. Το γκολ του Γιώργου Τζαβέλλα κόντρα στη Βοσνία φάνηκε να βάζει τέλος σε μια κόντρα που κράτησε πάνω από δύο χρόνια! Μια κόντρα που ήταν κάποτε μια σπουδαία φιλία. Καλοκαίρια και χειμώνες περάσαμε με τα πρωτοσέλιδα που ήθελαν τον Έλληνα αμυντικό να φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ακόμα κι αν βρισκόταν στην Φρανκφούρτη, όπου πήρε μεταγραφή για την Άιντραχτ έναντι 1,2 εκ. ευρώ, ακόμα κι αν βρισκόταν στο Μονακό. Οι ερυθρόλευκοι του κατέθεταν προτάσεις κι εκείνος για κάποιο λόγο πάντα δίσταζε… «Φοβόμουν – να το πω έτσι – να επιστρέψω στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σκεφτόμουν μήπως είναι πισωγύρισμα. Έτσι, αποφάσισα να αρνηθώ», παραδέχτηκε για μια από τις μεταγραφικές περιόδους που ο Ολυμπιακός προσπάθησε να τον φέρει πίσω.

Ο διεθνής αμυντικός ήθελε να εξαντλήσει τα περιθώρια. Το έκανε μέχρι που η Μονακό και με τη δική του συνδρομή ανέβηκε κατηγορία και έπαιζε πλέον σε τέτοιο – οικονομικό και αγωνιστικό – επίπεδο, που ο Γιώργος Τζαβέλλας κατάλαβε ότι δε χωρούσε. Αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα και το έκανε για τον ΠΑΟΚ. Η συνάντησή του με τον Γιάννη Μανιάτη δεν ήταν όπως προδίκαζαν οι φήμες. Δεν θα τους χώριζαν μόνο οι δύο κεντρικοί αμυντικοί στην ίδια ομάδα, αλλά θα χρειαζόταν η παρέμβαση πολλών ποδοσφαιριστών για να χωρίσουν δύο παιδιά που κάποτε έκαναν όνειρα μαζί.Στην πρώτη αναμέτρηση ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, ο Μανιάτης δεν έπαιξε. Ο Γιώργος Τζαβέλλας σκόραρε το νικητήριο γκολ, με μια από τις πιο έντονες αναμνήσεις του με την ασπρόμαυρη φανέλα. Στον ημιτελικό του κυπέλλου στο Στάδιο Καραϊσκάκη έπαιξαν και οι δύο, με τον Μανιάτη να γίνεται αλλαγή στο 67’. Η τρίτη ήταν και η φαρμακερή. Στην Τούμπα στις 16 Απριλίου τα γεγονότα κατά τη διάρκεια του επαναληπτικού σημάδεψαν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Μανιάτης τσακώθηκε με τον Κώστα Κατσουράνη, το μαγαζί του Γιώργου Τζαβέλλα κάηκε από εμπρησμό και οι πληγές που άνοιξαν εκείνο το βράδυ τώρα άρχισαν να γιαίνουν.

«Ποιος θα κερδίσει σε έναν αγώνα, εσύ ή ο Μανιάτης;», ρώτησαν μερικούς μήνες μετά τον Γιώργο Τζαβέλλα για να απαντήσει γελώντας… «Ο Τσακ Νόρις…». Δεν ήταν, όμως, καθόλου χιουμοριστική ή αστεία η είδηση για τον τσακωμό τους στην Βραζιλία κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, η είδηση ότι βρίστηκαν, ότι πιάστηκαν στα χέρια ή ότι ο Μανιάτης ήθελε να βγάλει εισιτήριο επιστροφής. Όπως δεν ήταν αστείο το γεγονός του παρατεταμένου παραγκωνισμού του Τζαβέλλα από την Εθνική, μέχρι να κληθεί ξανά από τον Μίχαελ Σκίμπε.

Ο… αγγελικός πόλεμος!

Στην πρώτη του σεζόν στον ΠΑΟΚ προκλήθηκε ο πόλεμος με τον Γιάννη Μανιάτη. Στη δεύτερη, κατάφερε και πάλι να βρεθεί στο επίκεντρο. Αιτία; Ένας Άγγελος και ένας τραυματισμός. «Ο Αναστασιάδης έχει ισχυρή προσωπικότητα κ είναι καλό για την ομάδα να υπάρχουν τέτοιες προσωπικότητες εντός των αποδυτηρίων», ξεκαθάριζε ο Γιώργος Τζαβέλλας σε συνέντευξή του τον Οκτώβριο του 2014. Ήταν μια σεζόν που είχε ξεκινήσει βασικός, αλλά υπέστη θλάση στους προσαγωγούς κι έμεινε έξω κοντά δύο μήνες. Από τις 13 Σεπτεμβρίου και το ματς με τη Νίκη Βόλου, είδε το όνομά του ξανά στους αρχικούς έντεκα στις 30 Νοεμβρίου για την αναμέτρηση με τον Πανθρακικό. Κι εκεί έγινε το κακό!Ο Γιώργος Τζαβέλλας ζήτησε και πήρε άδεια για να τον εξετάσει ο προσωπικός του γιατρός στην Αθήνα, όμως ο Αναστασιάδης προσβλήθηκε. Ακολουθούσε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο οποίο ο Έλληνας τεχνικός άφησε τον 28χρονο άσο εκτός αποστολής. «Ευτυχώς ο προπονητής με προστάτεψε και δεν με άφησε να παίξω σ΄ αυτό το παιχνίδι. Θα πάθαινα μεγάλη ζημιά. Είχα μεγάλη τρέλα για το συγκεκριμένο ματς. Τόσο πολύ που θόλωσα και δεν έβλεπα καθαρά την κατάσταση. Τρεις μήνες με ταλαιπωρεί ο τραυματισμός. Αν αγωνιζόμουν στο Καραϊσκάκη θα πάθαινα ζημιά και θα έμενα πολύ καιρό έξω», έλεγε σε συνέντευξή του ο Τζαβέλλας τα Χριστούγεννα, αφού είχαν γίνει εκατέρωθεν ενέργειες για να εξομαλυνθεί η κρίση.

Στην πρώτη αφορμή, όμως, ο Άγγελος «έδωσε» και πάλι τον Γιώργο Τζαβέλλα. Μετά τη βαριά ήττα στην Τρίπολη διαρρέει η κόντρα των δυο στα αποδυτήρια, ο αριστερός μπακ αδρανοποιείται και επιστρέφει στην ομάδα μόνο όταν πλέον προπονητής είναι ο Γιώργος Γεωργιάδης. Η ανάρτησή του στο Facebook «Παναγιά και ψέμα δεν πάνε μαζί», γίνεται σλόγκαν και το καλοκαίρι όταν θα μιλήσει εκ νέου για τα γεγονότα θα επιτεθεί στον Άγγελο Αναστασιάδη. «Υπήρχε ένα τρίμηνο που το κλίμα ήταν στραβό. Διάβασα κάποια πράγματα στον Τύπο για μένα που δεν ήταν αληθή, κάποιοι από εσάς δεν κάνατε τη δουλειά σας όπως θα έπρεπε. Και πέρυσι και σήμερα, σας είπα την αλήθεια. Σας είπα τα λάθη μου. Εγώ ξέρω ότι πήγα και έκανα πέντε ενέσεις για να παίξω στο Καραϊσκάκη και, καθόλου τυχαία, έμεινα εκτός 18άδας», διηγείται για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και προσθέτει:

«Τότε κατηγορήθηκα από τον προπονητή, που είπε ότι δεν ήθελα να κερδίσει η ομάδα και πως δεν ήθελα να παίξω για την ομάδα. Τότε του απάντησα πως δεν μπορώ καν να κουβεντιάσω γι’ αυτά που λέει, δεν αποδεχόμουν να μπω σε αυτήν τη διαδικασία. Ζήτησα να προπονούμαι με τη δεύτερη ομάδα, με τον Βλάνταν Ίβιτς, που με βοήθησε αρκετά το διάστημα που ήμουν εκεί».

Οι… άγνωστοι πόλεμοι!

Το «Στάδιο Καραϊσκάκη» μοιάζει για εκείνον ως ο τόπος μαρτυρίου του. Σε κάθε παιχνίδι, είτε αγωνίζεται με τα ασπρόμαυρα του ΠΑΟΚ, είτε με τα γαλανόλευκα της Εθνικής, ακούει από αποδοκιμασίες ως και υβριστικά συνθήματα, ενώ χαρακτηριστικό ίσως της ψυχολογίας που έχει είναι πως κόντρα στον Ολυμπιακό δεν έχει κατορθώσει να τελειώσει παιχνίδι χωρίς να δεχτεί κάρτα. Στην πρόσφατη αναμέτρηση του δικεφάλου στο Φάληρο, ο Γιώργος Τζαβέλλας δεν αγωνίστηκε όμως και πάλι σημάδεψε τον αγώνα.

Την επομένη του ματς διέρρευσε το σοβαρό επεισόδιο που είχε με τον Γιάννη Βρέντζο μετά τη λήξη του αγώνα, χωρίς κάποια σοβαρή αφορμή. Σύμφωνα με όσα είχαν κυκλοφορήσει, τα χειρότερα αποφεύχθηκαν την τελευταία στιγμή και οι δυο τους σε καμία περίπτωση δεν είχαν διάθεση συμφιλίωσης.

Τα περιστατικά επεκτείνονται και προς άλλες κατευθύνσεις. Τον Δεκέμβριο του 2014, σε μια σεζόν που ο Γιώργος Τζαβέλλας, είχε βάλει προσωπικό στοίχημα να είναι διαφορετικός αποβλήθηκε στη Λιβαδειά μαζί με τον Βαγγέλη Μάντζιο για λεκτικό επεισόδιο που ξέφυγε των ορίων. «Φυσικά και χάρηκα για το γκολ που πέτυχα αλλά δεν κατάφερα να το χαρώ όπως θα ήθελα. Δεν θέλω να μιλήσω για τον Μάντζιο ή για οτιδήποτε άλλο. Θέλω να μιλήσω μόνο για εμένα. Έχω προσπαθήσει πολύ τη φετινή χρονιά να διορθώσω πολλά πράγματα. Εγώ φταίω που αντέδρασα», δήλωνε μετανιωμένος μετά το ματς ο Τζαβέλλας, όμως το κακό είχε γίνει.

Ομοίως και τον Ιούλιο του 2015, όταν ενεπλάκη στην προετοιμασία σε επεισόδιο με τον Φακούντο Περέιρα και το ενέταξε στα δεκάδες που συμβαίνουν στις ομάδες λόγω του πάθους που έχουν οι ποδοσφαιριστές, ομοίως και τον Αύγουστο του 2014 όταν το πρώτο κρούσμα κόντρας με τον Άγγελο Αναστασιάδη είχε διαφανεί. Ένα πειθαρχικό παράπτωμα στην προπόνηση είχε τότε ως αποτέλεσμα να τον αφήσει ο Έλληνας τεχνικός εκτός αποστολής για το ματς με τη Ζίμπρου στο Κισινάου, περισσότερο ως παραδειγματισμό για όλη την ομάδα. 

Ο… προσωπικός πόλεμος!

«Εγώ παντού ήμουν ο Γιώργος». Το λέει απερίφραστα. Ξεκάθαρα, χωρίς καμία υποκρισία και διάθεση να μπει σε έναν ρόλο που δεν του ταιριάζει. Ο Γιώργος, όμως, κατέληξε πολλάκις να είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του. Ο Γιώργος που έβγαζε selfie παντού, ο Γιώργος που χρησιμοποιούσε ανελλιπώς τα social media, που έκανε σχέσεις με μοντέλα, που πήγαινε στη Μύκονο, ο Γιώργος που μασούσε τσίχλα ασταμάτητα, που έδινε μεγαλύτερη σημασία στο προφίλ του από τον ποδοσφαιριστή, που κουτουλούσε αντιπάλους, που δεν σκεφτόταν καθαρά. Ο Γιώργος που πολέμησε με τον εαυτό του. Ο Γιώργος που μάλλον δεν καταφέρνει να αποτοξινωθεί.

«Έκανα λάθη σαν Γιώργος Τζαβέλλας, με αποτέλεσμα οι φίλοι του Ολυμπιακού αλλά και άλλων ομάδων να με αποκαλούν κωλόπαιδο. Δικαιολογημένα. Δεν μπορώ να πω πως εγώ έκανα το σωστό και εκείνοι ήταν λάθος. Έχω προσπαθήσει πάρα πολύ να το αλλάξω. Να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο και λιγότερο με οτιδήποτε άλλο. Από όλη αυτήν την κατάσταση έμαθα να είμαι πιο επαγγελματίας, να δουλεύω περισσότερο. Το πήρα πιο σοβαρά. Με έκανε να μπορώ να είμαι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι».

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play