Κέικ με γιαούρτι
Υλικά125 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό225 γραμμάρια ζάχαρη3 αυγά225 γραμμάρια αλεύρι1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ1 φακελάκι βανίλια 110 γραμμάρια βούτυρο 1 πρέζα αλάτι
ΕκτέλεσηΠροθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Χωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους. Σε μια λεκάνη χτυπήστε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη να ασπρίσουν –Προσθέστε το γιαούρτι. Λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το μέσα, ανακατέψτε απαλά. Ρίξτε τη βανίλια. Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέστε τα κι αυτά σιγά σιγά, ανακατέψτε απαλά. Κάντε τα ασπράδια μαρέγκα βάζοντας μέσα μια πρέζα αλάτι – Να γίνουν αφράτα. Προσθέστε τα σιγά σιγά στη ζύμη, ανακατέψτε απαλά να ενσωματωθεί στο μείγμαΒουτυρώστε μια φόρμα για κέικ και αδειάστε το μείγμα. Ψήστε το κέικ για 30-35 λεπτά. Βάλτε το σε σχάρα για να κρυώσει και μπορείτε, όταν κρυώσει, από πάνω, να βάλετε ζάχαρη άχνη ή λιωμένη σοκολάτα.
Το σχόλιο σας