Γκάμπριελ VS Γκιστ: Τι κερδίζει, τι χάνει ο Παναθηναϊκός

Γκάμπριελ VS Γκιστ: Τι κερδίζει, τι χάνει ο Παναθηναϊκός
Ο Κένι Γκάμπριελ παίρνει τη θέση του τραυματία Τζέιμς Γκιστ στο ρόστερ του Παναθηναϊκού Superfoods και το SDNA, με την πολύτιμη βοήθεια του προπονητή Στέφανου Δέδα, συγκρίνει τους δύο παίκτες.

O Τ​ζέιμς Γκιστ θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τους επόμενους τέσσερις μήνες, και οι υπεύθυνοι του Παναθηναϊκού Superfoods έχουν βγει τις τελευταίες μέρες στην αγορά, ώστε να βρεθεί ο αντικαταστάτης του.

Χωρίς καθυστέρηση, οι άνθρωποι των Κυπελλούχων Ελλάδας κατέληξαν στον Κένι Γκάμπριελ. Ο 27χρονος πάουερ φόργουορντ αποδεσμεύτηκε από την Λοκομοτίβ Κουμπάν, συμφώνησε σε όλα με τους «Πράσινους» και αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του με τους έξι φορές Πρωταθλητές Ευρώπης στο παιχνίδι της Παρασκευής (25/11, 21:45) με την Νταρουσάφακα, για την 9η αγωνιστική της Euroleague.

Ο Γκάμπριελ, που πέρασε ένα μικρό διάστημα της καριέρας του στο Ρέθυμνο (2013-2014), αγωνίστηκε για μία διετία στην Τουρκία με τη φανέλα της Καρσίγιακα (2014-2016), αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις.

Ο Στέφανος Δέδας, βρίσκεται στη Τουρκία από το 2013. Εντάχθηκε στη Γκαζιάντεπ ως assistant του Γιούρι Ζντοβτς και, μετά την φυγή του Σλοβένου για την ΑΕΚ, ανέλαβε τη θέση του Head Coach της τούρκικης ομάδας. Μάλιστα, η Γκαζιάντεπ έφτασε πέρσι μέχρι τα πλέι-οφ και τα προημιτελικά του πρωταθλήματος.

Έχοντας δει και έχοντας αντιμετωπίσει αρκετές φορές τον Γκάμπριελ, ο Έλληνας τεχνικός σκιαγραφεί τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του, ενώ, παράλληλα, ξεκαθαρίζει σε ποιους τομείς μπορεί να προσφέρει και να καλύψει ιδανικά το, δεδομένα σημαντικό και δυσαναπλήρωτο, κενό του Τζέιμς Γκιστ.

«Ο Γκάμπριελ είναι ένας έμπειρος, αθλητικός παίκτης, ο οποίος είναι πολύ καλός στο ανοικτό γήπεδο και στο μακρινό σουτ. Είναι κλασικό «τεσσάρι» και δε μπορεί να καλύψει τη θέση του σέντερ, λόγω έλλειψης δύναμης», τόνισε αρχικά στο SDNA ο Στέφανος Δέδας, δίνοντας στη συνέχεια τη γνώμη του για τα ξεχωριστά σημεία του παιχνιδιού στα οποία μπορεί να υπάρξει σύγκριση με τον Τζέιμς Γκιστ.

-Μακρινό σουτ: «Ο Γκάμπριελ έχει καλύτερο μακρινό σουτ από τον Γκιστ. Είναι ουσιαστικά το μοναδικό μεγάλο πλεονέκτημά του σε σχέση με τον Γκιστ, όμως θεωρώ πως αυτό δε θα φανεί άμεσα, λόγω του μικρού χρόνου συμμετοχής που θα έχει στην αρχή»

-Άμυνα: «Ο Γκάμπριελ είναι ένας πολύ αθλητικός παίκτης, όχι όμως τόσο physical όσο ο Γκιστ. Μπορεί να αγωνιστεί μόνο στο «4», λόγω έλλειψης δύναμης, σε αντίθεση με τον Γκιστ που μπορεί να καλύψει ιδανικά και τις δύο θέσεις της ρακέτας. Είναι σημαντικό πάντως πως ο Γκάμπριελ μπορεί να βοηθήσει στο αμυντικό κομμάτι, κυρίως στις αλλαγές μετά από πικ εν ρόλ».

-Επίθεση: «Το μακρινό σουτ θα είναι το κεντρικό σημείο του Γκάμπριελ. Στο παιχνίδι «5 εναντίον 5» θα στηριχθεί άμεσα σε αυτό, και στην ικανότητά του στο επιθετικό ριμπάουντ. Ο Γκιστ είναι καλύτερος σε αυτό το κομμάτι, γιατί μπορεί να προσφέρει σε περισσότερες καταστάσεις».

Συμπερασματικά, ο Στέφανος Δέδας τόνισε σχετικά με Κένι Γκάμπριελ και την… σύγκρισή του με τον Τζέιμς Γκιστ: «Ο Γκάμπριελ διακρίνεται για το μακρινό του σουτ και είναι καλύτερος μόνο σε αυτόν τον τομέα. Αλλά είναι σίγουρο πως σε όλους τους άλλους τομείς του παιχνιδιού, ο πιο έμπειρος Γκιστ υπερτερεί».

Τέλος, ο Έλληνας τεχνικός εξέφρασε την άποψη πως ο Γκάμπριελ θα έχει περιορισμένο αγωνιστικό ρόλο, τουλάχιστον στις πρώτες μέρες του στους έξι φορές Πρωταθλητές Ευρώπης:

«Προσωπικά, θεωρώ πως δε θα έχει τα λεπτά συμμετοχής που περιμένει ο κόσμος, ειδικά στη Euroleague. Πιστεύω πως θα έχει μικρό ρόλο σε αυτή την διοργάνωση, ενώ σίγουρα θα χρειαστεί κάποιες μέρες ώστε να προσαρμοστεί, να μάθει τα συστήματα, τα plays και τους κανόνες στην αμυντική λειτουργία».

Φώτσης και Νίκολς θα μοιραστούν τη θέση του πάουερ φόργουορντ, με δεδομένο πως ο Ρίβερς αγωνίζεται καλά στα τελευταία παιχνίδια. Ο Γκάμπριελ μπορεί, κάτω από την καθοδήγηση του Πασκουάλ, να γίνει ένας παίκτης ειδικών καταστάσεων, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση».

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play