Νευρικότητα στις ευρωαγορές εν μέσω ΕΚΤ και Fed

Νευρικότητα στις ευρωαγορές εν μέσω ΕΚΤ και Fed
Ισχυρές πιέσεις στα ταμπλό των χρηματιστηρίων σε Ιταλία και Ισπανία.

Τα νεότερα από το μέτωπο των κεντρικών τραπεζών των ΗΠΑ και της ΕΕ είναι αυτά που δίνουν το τόνο των συνεδριάσεων στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για το άνοιγμα της Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη η επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν “έδειξε” με τις δηλώσεις της στην επιτροπή Οικονομικών του Κογκρέσου πως η τράπεζα είναι πιθανό να προχωρήσει σε αύξηση του βασικού επιτοκίου της τον Δεκέμβριο.

Από την πλευρά της ΕΚΤ, ο πρόεδρος της ευρωτράπεζας, Μάριο Ντράγκι ανέφερε το πρωί της Παρασκευής σε συνέδριο στην έδρα της ΕΚΤ πως “θα συνεχίσουμε τη δράση μας έως ότου επιτύχουμε τους στόχους μας, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία” υπεραμυνόμενος της “χαλαρής” νομισματικής πολιτικής.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο FTSE στο Λονδίνο υποχωρεί 0,20% στις 6.781 μονάδες.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη κερδίζει 0,26% στις 10.713 μονάδες.

Ο CAC στο Παρίσι ανεβαίνει 0,09% στις 4.531 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης ο MIB στο Μιλάνο χάνει 0,925% στις 16.402 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη υποχωρεί 0,79% στις 8.648 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται οριακά 0,06% στις 340 μονάδες. 

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, αύξηση της τάξης του 0,7% εμφάνισαν τον Οκτώβριο οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία, δεχόμενες ώθηση από το +2,3% στις ενεργειακές τιμές. Οι αναλυτές ανέμεναν οριακή άνοδο κατά 0,2%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play