Σπουδαίο, «αιώνιο» ντέρμπι!

Σπουδαίο, «αιώνιο» ντέρμπι!
Ο Παναθηναϊκός Superfoods υποδέχεται το βράδυ της Παρασκευής (18/11, 21:15, Novasports 2) τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, με το «αιώνιο» ντέρμπι να κλέβει την παράσταση στην δεύτερη μέρα της 8ης αγωνιστικής της Euroleague.

​Οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι διασταυρώνουν τα ξίφη τους το βράδυ της Παρασκευής (18/11, 21:15, Novasports 2), σε μία αναμέτρηση που δεδομένα θα συγκεντρώσει πάνω της τα βλέμματα όλης της Ευρώπης.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods προέρχεται από την ήττα κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (87-84), η οποία ωστόσο συνοδεύτηκε από μία πολύ καλή εμφάνιση, αλλά και τον σοβαρό τραυματισμό του Τζέιμς Γκιστ.

Ο Αμερικανός άσος υπέστη σοβαρή ζημιά, καθώς η μαγνητική «έδειξε» απόσπαση της έκφυσης του μακρού προσαγωγού μυός του αριστερού ποδιού. Κάτι που σημαίνει πως ο έμπειρος φόργουορντ/σέντερ θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον δύο μήνες, είτε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, είτε αποφασιστεί να ακολουθήσει συντηρητική αγωγή.

Όπως είναι φυσικό, ο Τσάβι Πασκουάλ δε μπορεί να υπολογίζει τον Γκιστ για το αποψινό ντέρμπι, όπως φυσικά και τον Μάικ Τζέιμς. Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε πριν την αναμέτρηση πως οι «Πράσινοι» θα πρέπει να δείξουν την καλύτερη εκδοχή τους για να φτάσουν στη νίκη, ενώ, από την πλευρά του, ο Κρις Σίνγκλετον υποστήριξε πως αυτός και οι συμπαίκτες του δε θέλουν να υποστούν ήττα για δεύτερη συνεχόμενη αναμέτρηση.

Στην αντίπερα όχθη, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, που είδε την ομάδα του να επικρατεί της Μπαρτσελόνα με 59-52, καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς τον Δημήτρη Αγραβάνη, ο οποίος θα μείνει εκτός λόγω ενός οστικού οιδήματος. Ο Έλληνας τεχνικός υποστήριξε πως ο Παναθηναϊκός Superfoods είναι το φαβορί του ντέρμπι, ενώ, ο Ματ Λοτζέσκι ανέφερε πως οι «Πράσινοι» θέλουν εκδίκηση, μετά την ήττα στο ντέρμπι στην Basket League.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Σάσα Πουκλ (Σλοβενία), Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία) και Μπέντζαμιν Χιμένεθ (Ισπανία).

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της Παρασκευής (18/11), η Μπαρτσελόνα του Γιώργου Μπαρτζώκα υποδέχεται στο μεγάλο «El Clasico» τη Ρεάλ Μαδρίτης (22:00 EΡT1), ενώ η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη φιλοξενεί στη Μόσχα την Ζαλγκίρις Κάουνας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (19:00, Novasports 3). Τέλος, η Γαλατασαράι αντιμετωπίζει την Νταρουσάφακα στο ντέρμπι της Τουρκίας (19:00, Novasports 5).Το πρόγραμμα της Παρασκευής (18/11):

19:00 Γαλατασαράι – Νταρουσάφακα (Novasports 5)

19:00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ζαλγκίρις Κάουνας (Novasports 3)

21:15 Παναθηναϊκός Superfoods – Ολυμπιακός (Novasports 2)

22:00 Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης (ΕΡΤ1)

Η βαθμολογία:

1. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 6-1

2. Μπασκόνια 5-3

3. Φενερμπαχτσέ 5-3

4. Ρεάλ Μαδρίτης 5-2

5. Νταρουσάφακα 5-2

6. Μακάμπι Τελ Αβίβ 4-4

7. Ερυθρός Αστέρας 4-4

8. Αρμάνι Μιλάνο 4-4

9. Ολυμπιακός 4-3

10. Παναθηναϊκός Superfoods 4-3

11. Μπαρτσελόνα 4-3

12. Εφές 3-5

13. Μπάμπεργκ 2-6

14. Ούνικς Καζάν 2-6

15. Ζαλγκίρις Κάουνας 2-5

16. Γαλατασαράι

*Παναθηναϊκός Superfoods, Ολυμπιακός, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζαλγκίρις Κάουνας, Νταρουσάφακα και Γαλατασαράι έχουν έναν αγώνα λιγότερο.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play