Ο Παναθηναϊκός είναι άρρωστος κι αυτό είναι το φάρμακό του…

Ο Παναθηναϊκός είναι άρρωστος κι αυτό είναι το φάρμακό του…
Άλλη μία ευκαιρία αποφάσισαν στον Παναθηναϊκό να δώσουν στον Αντρέα Στραματσόνι. Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Κι ερωτώ: Τι θα γίνει αν το «τριφύλλι» καθαρίσει π.χ με 3-0;

Θα σημαίνει ότι ξαφνικά ο Ιταλός έγινε μεγάλος προπονητής και λύθηκαν τα προβλήματα της ομάδας;

Κατ΄ αρχάς έτσι όπως είναι το κλίμα στον Παναθηναϊκό οι παίκτες δεν χρειάζονται προπονητή για να κερδίσουν την ΑΕΚ.

Θα παίξουν για τους εαυτούς τους, διότι αν δεν νικήσουν φοβούνται τι μπορεί να τους περιμένει από τους αγριεμένους οπαδούς, οι οποίοι έχουν αρχίσει να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Έδειξαν, άλλωστε, τις προθέσεις τους όταν τα έβαλαν ανοικτά με τον αγαπημένο τους Ζέκα επειδή πήγε στα μπουζούκια μετά την ήττα από την Ξάνθη και έστειλαν μήνυμα στον Ιμπάρμπο για τον χορό του τα ξημερώματα πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η ατμόσφαιρα θυμίζει την εποχή που τελείωνε ο Αναστασίου και η λογική λέει ότι κάπως έτσι θα καταλήξει και ο Στραματσόνι.

Από τη στιγμή που ο κόσμος και ειδικά οι οργανωμένοι τον έχουν βάλει στο σημάδι δεν υπάρχει περίπτωση να γλιτώσει.

Ίσα ίσα που είναι χάσιμο χρόνου για τον Παναθηναϊκό να εξακολουθεί να εμπιστεύεται έναν προπονητή που είναι κατώτερος των περιστάσεων.

Η πάγια θέση μου εδώ και πολύ καιρό είναι ότι ο Ιταλός δεν κάνει γι’ αυτό το επάγγελμα.

Είναι πολύ λίγος και υστερεί στο κοουτσάρισμα και την διαχείριση των αγώνων.

Πέρα, όμως, από την περίπτωση του προπονητή ο Παναθηναϊκός πρέπει να λειτουργήσει με βάση τη λογική και να βρει διοικητική ταυτότητα.

Οι παράγοντές του ασχολούνται με τους πάντες και τα πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καταγγέλουν, φωνάζουν, διαμαρτύρονται, επικρίνουν και αδιαφορούν για την ίδια τους την ομάδα.

Ο Στραματσόνι δεν μπορεί να εμπνεύσει τους παίκτες, οι οποίοι είναι καλομαθημένοι και αρκετοί ακόμα δεν έχουν καταλάβει ποια φανέλα φοράνε και ποια είναι η πραγματική θέση του Παναθηναϊκού στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Και πώς να το καταλάβουν όταν ο Σαραβάκος με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι διακοσμητικά στοιχεία και όλες οι αρμοδιότητες έχουν πέσει πάνω στον Ιταλό προπονητή;

Ο Στραματσόνι προσπαθεί να πλησιάσει τους ποδοσφαιριστές μόνο με φιλική συμπεριφορά και αυτόματα χάνει τον έλεγχο των αποδυτηρίων.

Υπάρχει, δηλαδή, μεγάλο κενό μεταξύ ποδοσφαιρικού τμήματος και διοίκησης, τα περισσότερα μέλη της οποίας δεν έχουν διακριτούς ρόλους, έτσι ώστε η ομάδα να είναι οργανωμένη καλύτερα και πολύ πιο ουσιαστικά.

Όλα έχουν τη σημασία τους. Από τις λεπτομέρειες, άλλωστε, ξεχωρίζουν οι μεγάλες ομάδες.

Κι αυτό το τονίζω, διότι το ρόστερ του Παναθηναϊκού δεν είναι για πέταμα.

Έχει τις αδυναμίες του σε όλες τις γραμμές και κυρίως στα χαφ, όμως με έναν άλλο κανονικό προπονητή η ομάδα θα μπορούσε να δείξει τις πραγματικές της δυνατότητες.

Για να γίνει, όμως, αυτό είναι αναγκαία η αλλαγή φιλοσοφίας από την κορυφή της πυραμίδας.

Το ψάρι, άλλωστε, βρωμάει από το κεφάλι…

Το θέμα δεν είναι μόνο να ασχολείσαι, αλλά και να ξέρεις τον τρόπο.

Να παίρνεις τις σωστές αποφάσεις τον κατάλληλο χρόνο και οι επιλογές σου να γίνονται με βάση το συμφέρον της ομάδας κι όχι τις εντυπώσεις…

Ο Παναθηναϊκός είναι άρρωστος και το απαραίτητο φάρμακό του είναι ένα: Να σεβαστεί την τεράστια ιστορία του και να σταματήσει να ασχολείται μανιωδώς με τους άλλους και ιδιαίτερα με τον αιώνιο αντίπαλο ψάχνοντας άλλοθι για το οτιδήποτε.

Αυτή η ιστορία έχει κουράσει και ο «πράσινος» οπαδός έχει καταλάβει πια τι γίνεται.

Αυτό που οφείλουν να συνειδητοποιήσουν στο «τριφύλλι» είναι ότι επιβάλλεται να πέσουν με τα μούτρα αποκλειστικά στην ομάδα τους και να προσπαθήσουν να την ξανακάνουν ισχυρή όπως παλιά.

Διαφορετικά, χωρίς να το καταλαβαίνουν, θα συνεχίσουν να σκάβουν τον λάκκο τους…

Πηγή: Filathlos.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play