Σουφλέ λεμονιού
Υλικά1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη 3 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα 40 γρ. βούτυρο λιωμένο1/2 φλιτζάνι τσαγιού φαρίνα 2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού1/3 φλιτζάνι τσαγιού χυμό λεμονιού
ΕκτέλεσηΧτυπάμε την ζάχαρη με τους κρόκους με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού και το αλεύρι κοσκινισμένο και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στην συνέχεια παίρνουμε την μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο μείγμα με τους κρόκους με πολύ απαλές κινήσεις για να μην βγει ο αέρας του. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά. (Αν θέλουμε μπορούμε να τα ψήσουμε και σε 6 ατομικά πυρίμαχα σκεύη σε λιγότερο χρόνο ψησίματος).
Το σχόλιο σας