Καραμελωμένες πατάτες φούρνου
Υλικά5 πατάτεςμπαχαρικά για πατάτες (προαιρετικό )2 κουτ. της σούπας μέλι1 κουτ. της σούπας μουστάρδαχυμό από 1 πορτοκάλιχυμό από 1/2 λεμόνιαλάτι πιπέριρίγανη
ΕκτέλεσηΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε και τις βάζουμε σε πυρέξ. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ανάλογο νερό και τις ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. (ανάλογα με τον φούρνο που διαθέτουμε).Σε κούπα ή σε μπολ βάζουμε λίγο λάδι, το μέλι, τη μουστάρδα και τον χυμό από το πορτοκάλι και χτυπάμε καλά για να ενωθούν τα υλικά. 10 λεπτά πριν βγάλουμε τις πατάτες από τον φούρνο, περιχύνουμε με το παραπάνω μείγμα, ώστε να αποκτήσουν μια καραμελωμένη κρούστα!
Το σχόλιο σας