Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ο στατιστικός… υπέρηχος του ντέρμπι

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ο στατιστικός… υπέρηχος του ντέρμπι
Λίγες ώρες πριν τη μεγάλη μάχη Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, το SDNA περνάει από... κόσκινο τους αριθμούς του ντέρμπι, όπως και τα φετινά στατιστικά των δύο "αιωνίων".

Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για το ντέρμπι Νο115 ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό σε επίπεδο Α’ Εθνικής, με το παρελθόν να είναι… κατακόκκινο. Οι “ερυθρόλευκοι” εξάλλου έχουν κερδίσει 14 clasico περισσότερα από το Τριφύλλι, που πήρε λιγότερα από το 1/4 των αγώνων που έδωσαν οι δύο ομάδες!

Τα μεγαλύτερα σερί νικών, οι πρώτοι σκόρερς, αλλά και οι παίκτες που έχουν ξεχωρίσει τη φετινή σεζόν στους δύο μονομάχους. Το SDNA πέρασε από ακτίνες… Χ τους “αιωνίους” και σας παρουσιάζει το ελληνικό clasico με αριθμούς.

114 είναι τα παιχνίδια που έχουν δώσει οι δύο ομάδες ανεξαρτήτως έδρας. Ο Ολυμπιακός μετράει 42 νίκες, έναντι 28 του Παναθηναϊκού, με 44 εξ αυτών να λήγουν ισόπαλα.

57 τα ματς που έγιναν στο πρωτάθλημα με γηπεδούχους τους «ερυθρόλευκους», που μετρούν υπερδιπλάσιες νίκες. Συγκεκριμένα κέρδισαν τα 25 εξ αυτών, 12 φορές νικητές αναδείχτηκε ο Παναθηναϊκός και 20 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

1 το διπλό του Παναθηναϊκού επί του «αιωνίου» αντιπάλου στις δέκα τελευταίες επισκέψεις του. Το 0-3 του 2014, με τον απολογισμό των Πειραιωτών την τελευταία δεκαετία (εντός έδρας) σε πρωτάθλημα και Κύπελλο να είναι 5-4-1.

32 χρόνια έχει να κάνει τρεις σερί νίκες εντός έδρας επί των “πρασίνων” ο Ολυμπιακός (αυτή τη στιγμή μετράει δύο σερί). Ηταν τις περιόδους 1982-83 και 83-84, με το ένα παιχνίδι εξ αυτών στο Κύπελλο. Είχε προηγηθεί ακόμη μία με τυπικά γηπεδούχους τους Πειραιώτες, που διεξήχθη όμως στο Βόλο για τα μπαράζ του πρωταθλήματος. Ενώ μόνο στο πρωτάθλημα, τρεις σερί νίκες επί του Παναθηναϊκού έκανε τελευταία φορά ο Ολυμπιακός τη διετία 1967-69 (μετρούσε τέσσερις σερί)!

3 οι φορές που ο Παναθηναϊκός πήρε δύο σερί διπλά επί του Ολυμπιακού. Τελευταία το 1995 σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

4 είναι τα γκολ της μεγαλύτερης διαφοράς σε εντός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί του Τριφυλλιού (1966-67), με την αμέσως επόμενη να είναι το 3-0 της περιόδου 2002-03. Για τον Παναθηναϊκό το μεγαλύτερο διπλό είναι το 1-4 της σεζόν 1959-60, ενώ με 0-3 είχε κερδίσει το 2013-14.

7 είναι και τα περισσότερα τέρματα που έχουν επιτευχθεί στη συνολική προϊστορία των «αιώνιων» ντέρμπι του πρωταθλήματος από έναν παίκτη. Από πλευράς Παναθηναϊκού είναι οι Σαραβάκος και Βαζέχα, ενώ από τον Ολυμπιακό οι Σιδέρης και Τζόρτζεβιτς. Ενα λιγότερο έχουν οι Δομάζος και Αναστόπουλος αντίστοιχα.

ΟΜΑΔΙΚΑ ΦΕΤΙΝΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑΣε ό,τι αφορά τα φετινά στατιστικά των δύο ομάδων, υπάρχει αρκετά μεγάλη ισορροπία στους περισσότερους βασικούς τομείς, κι ας βρίσκεται ο Ολυμπιακός στο +4 στη βαθμολογία. Οι “ερυθρόλευκοι” κάνουν λιγότερες τελικές, αλλά έχουν μεγαλύτερη ευστοχία, ενώ ο Παναθηναϊκός δέχεται λιγότερες φάσεις, με τα ίδια όμως γκολ παθητικό.

Δείτε αναλυτικά:

– Γκολ: Ολυμπιακός 16/ΠΑΟ 14– Γκολ/σουτ: Ολυμπιακός 0,2/ΠΑΟ 0,13– Παθητικό/τελικές: Ολυμπιακός 4/50 – Παναθηναϊκός 4/34– Πάσες: Ολυμπιακός 478/ ΠΑΟ 572– Ασίστ: Ολυμπιακός 10/ΠΑΟ 9– Κλεψίματα: Ολυμπιακός 125/ΠΑΟ 150– Λάθη: Ολυμπιακός 320/ΠΑΟ 315– Φάουλ υπέρ: Ολυμπιακός 77/ΠΑΟ 85– Φάουλ κατά: Ολυμπιακός 101/ΠΑΟ 111– Κάρτες: Ολυμπιακός 15/ΠΑΟ 15

ΑΤΟΜΙΚΑ ΦΕΤΙΝΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑΣε ατομικό επίπεδο ξεχωρίζουν οι Ιντέγε και Μπεργκ στο σκοράρισμα, όπως κι ο Μιλιβόγεβιτς για τους “ερυθρόλευκους”, μιας κι ο Σέρβος είναι ο δεύτερος πασέρ του πρωταθλήματος. Την ίδια στιγμή οι δύο πιο εύστοχοι παίκτες και των δύο ομάδων, είναι μέσοι, σκοράροντας σχεδόν κάθε δεύτερη τελική προσπάθεια κατά μ.ο.

Δείτε αναλυτικά:

– Πρώτοι φετινοί σκόρερ: Ιντέγε (6 γκολ) – Μπεργκ (4 γκολ)– Περισσότερες τελικές προσπάθειες: Ιντέγε (14) – Μπεργκ (2ος συνολικά με 25)– Γκολ ανά σουτ: Μάρτινς 1 γκολ/2 σουτ – Λεντέσμα 1 γκολ/2,3 σουτ– Κορυφαίοι πασέρ: Μιλιβόγεβιτς 120 – Βιγιαφάνιες 65– Λάθη: Φιγκέιρας 34 – Μπεργκ 31

Πηγή:sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play