Πειθαρχία; Άγνωστη λέξη στον φετινό Παναθηναϊκό!

Πειθαρχία; Άγνωστη λέξη στον φετινό Παναθηναϊκό!
Nίκη μπορεί να μην έχει ο Παναθηναϊκός στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ μετά από τέσσερις αγωνιστικές, ωστόσο κατέχει μια πρωτιά για την οποία δεν μπορεί να είναι υπερήφανη η ομάδα.

Ας κάνουμε τον μέχρι στιγμής απολογισμό των «πρασίνων»: τέσσερις αγωνιστικές, τρεις ήττες, μια ισοπαλία, τελευταία θέση στον όμιλό του με έναν βαθμό, αλλά πρώτος ανάμεσα σε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στην διοργάνωση σε κίτρινες και κόκκινες κάρτες! 

Σε τέσσερα παιχνίδια ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έχουν δει συνολικά 19 φορές κίτρινη κάρτα και άλλες 3 έχουν αποβληθεί! Πρώτος σε όλο το Γιουρόπα Λιγκ, κάτι που φυσικά δεν μπορεί να αποδοθεί μόνο σε κακές διαιτησίες. Προφανώς και οι «πράσινοι» έχουν κάθε λόγο να φωνάζουν για αδικία από τους άρχοντες των αγώνων. Ωστόσο ο ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός των καρτών, που τους δίνουν αυτή τη διόλου τιμητική πρωτιά, μπορεί επίσης να εξηγηθεί και ως έλλειψη πειθαρχίας, η οποία οδηγεί σε εύκολο εκνευρισμό.

Ή μπορεί, επίσης, να δείχνει και απουσία συγκέντρωσης που επιφέρει απρόσεκτα, σκληρά μαρκαρίσματα. Και όταν το… κακό έχει αρχίσει ήδη από το πρώτο παιχνίδι, δεν θα έπρεπε να «σφίξουν» τα λουριά και να γίνουν και συστάσεις; 

Ας δούμε τώρα και πάλι τους αριθμούς… Συνολικά 48 ομάδες παίρνουν μέρος στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Μετά από τέσσερις αγώνες, οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν δεχθεί 19 κίτρινες κάρτες και ακολουθεί η Αστάνα με 15. Ο ΠΑΟΚ έχει 12 και ο Ολυμπιακός 8. 

Όσον αφορά τις κόκκινες, το «τριφύλλι» έχει και αυτή την πρωτιά με τρεις και ακολουθεί η Ίντερ. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει περισσότερες από μία.

Στην πρεμιέρα των ομίλων, ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε τον Άγιαξ. Κουτρουμπής, Ζέκα, Μέστο είδαν κόκκινη κάρτα, Γουακάσο και Ιβανόφ αποβλήθηκαν. Ήττα με 2-1 από τους Ολλανδούς και κακό ξεκίνημα. 

Την δεύτερη αγωνιστική, οι «πράσινοι» ταξίδεψαν στο Βίγο για να παίξουν με τη Θέλτα. Σάμπα, Ζέκα και Βιγιαφάνιες έφυγαν από το «Μπαλαΐδος» κιτρινισμένοι και η ομάδα με μια ακόμα ήττα (2-0) σε ένα παιχνίδι πάντως στο οποίο ο Ιταλός διαιτητής Μπάντι έβαλε τη… σφυρίχτρα του για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα. 

Την τρίτη αγωνιστική, στη Λιέγη κόντρα στη Σταντάρ, το «τριφύλλι» κατάφερε μεν να πάρει τον πρώτο βαθμό του στη διοργάνωση, χάρη στην ισοπαλία με 2-2, αλλά και είδε σχεδόν μισή ντουζίνα παίκτες του να αποχωρούν με κίτρινη κάρτα: Σάμπα, Ζέκα, Λέτο, Βιγιαφάνιες, Λεντέσμα. Και σε αυτή την αναμέτρηση οι αποφάσεις του διαιτητή ήταν εναντίον του Παναθηναϊκού, ενώ αποβλήθηκε και ο Αντρέα Στραματσόνι για τις έντονες διαμαρτυρίες του.

Μια από τα ίδια… νεύρα για τους παίκτες του Παναθηναϊκού και στο παιχνίδι κόντρα στους Βέλγους το βράδυ της Πέμπτης στη «Λεωφόρο». Μολέδο και Ιβανόφ αντίκρυσαν κίτρινες κάρτες, ενώ ο Εμποκού αποβλήθηκε. 

Και κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός έφτασε να κατακτήσει μια κορυφή για την οποία ουδείς μπορεί να υπερηφανευτεί και προφανώς όχι αντάξια της μεγάλης ευρωπαϊκής (και όχι μόνο αυτής) ιστορίας του…

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play