Η «εκτόξευση» του Ντόρσεϊ και στο βάθος το ΝΒΑ!

Η «εκτόξευση» του Ντόρσεϊ και στο βάθος το ΝΒΑ!
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ετοιμάζεται για σεζόν «εκτόξευσης» στο NCAA και όλα δείχνουν... NBA draft πολύ σύντομα!

Ο ταλαντούχος γκαρντ, που πήρε μέρος στην προεπιλογή του Φώτη Κατσικάρη για το προολυμπιακό του Τορίνο, φαίνεται πως έκανε σκληρή δουλειά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και ανέβασε τον πήχη των προσδοκιών. Ο Ντόρσεϊ είχε δηλώσει υποψηφιότητα για το draft του 2016, όμως την απέσυρε, επέλεξε να αγωνιστεί για δεύτερη σεζόν στο Oregon και να κυνηγήσει σύντομα την τύχη του στον «μαγικό κόσμο».

«Έχω υψηλούς στόχους. Όμως, θα σκεφτώ για αυτά τα πράγματα πιο αναλυτικά όταν η ερχόμενη σεζόν θα βρίσκεται στα μισά της».

 Σε αντίθεση, λοιπόν, με τον Ντόρσεϊ που θέλει να δει πώς θα κυλήσει η σεζόν για να εξετάσει την διαδικασία εισαγωγής παικτών στο ΝΒΑ, τα αμερικανικά media πιστεύουν πως φέτος θα κάνει breakout season και θα ανέβει επίπεδο. Άλλωστε, με τον Ντίλον Μπρουκς εκτός αγωνιστικής δράσης με τραυματισμό, ο 20χρονος παίκτης με τις ελληνικές ρίζες θα πάρει περισσότερες μπάλες και θα μπορέσει να γίνει ο ηγέτης των «Ducks».

Θα κάνει το step up;

«Ο Τάιλερ δούλεψε πάρα πολύ σκληρά το καλοκαίρι. Σίγουρα, είναι έτοιμος για το επόμενο επίπεδο. Κάνει απίστευτα πράγματα τελευταία», είπε στην Media Day του Oregon ο συμπαίκτης του, Τζόρνταν Μπελ, ενώ ο κόουτς του, Ντάνα Άλτμαν ανέφερε:

«Έχει βελτιωθεί στον έλεγχο της μπάλας και έχει δουλέψει στα πόδια του στο σουτ. Ελπίζω ο Τάιλερ να κάνει το βήμα που πιστεύουμε ότι μπορεί να κάνει. Είμαι ενθουσιασμένος να δω την πρόοδό του φέτος».

Βέβαια, όπως τονίζει ο Ντόρσεϊ, αυτό που προέχει τώρα είναι η σκληρή δουλειά. «Προσπαθώ να βάλω μερικά κιλά και να δουλέψω στο κομμάτι των διεισδύσεων. Θέλω να είμαι αποδοτικός στην επίθεση. Θέλω να βάλω κάποια κιλά και για την άμυνά μου. Όλα έχουν να κάνουν με το παιχνίδι μου. Θα δώσω έμφαση στον χειρισμό της μπάλας, δουλεύω πολύ σε αυτό το κομμάτι κατά τη διάρκεια της off-season», λέει.

Στη rookie season του στο NCAA μέτρησε 13,4 πόντους (40% στα τρίποντα) και 4,3 ριμπάουντ. Ποιο θα είναι το ταβάνι του στη δεύτερη σεζόν του στο κολεγιακό πρωτάθλημα;

Τη δεδομένη χρονική στιγμή το «NBAdraft.net» και το «Draftexpress.com» δεν τον συμπεριλαμβάνουν στα Mock drafts του 2017. Καμιά φορά, όμως, αυτό δεν έχει και μεγάλη σημασία! Θυμίζουμε το παράδειγμα του Γιώργου Παπαγιάννη, που… πλασαριζόταν στις θέσεις 40-50 του draft του ’16 από τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες, αλλά τελικά επιλέχθηκε στο Νο. 13 από τους Σακραμέντο Κινγκς.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «Dailyemerald» για το γεγονός πως το όνομα του Ντόρσεϊ απουσιάζει από τα Mock drafts: «Η σκηνή έχει φτιαχτεί έτσι ώστε ο Ντόρσεϊ να κάνει breakout σεζόν και το Oregon να φτάσει μακριά στο NCAA. Υπάρχει χρόνος για να αλλάξει αυτό».

Αν φτάσει εκεί που περιμένουν όλοι (και κυρίως οι προπονητές του), δεν αποκλείεται να δούμε την ελληνική παροικία του ΝΒΑ να μεγαλώνει σύντομα και τον ίδιο να επιλέγεται ψηλά στο draft του «μαγικού κόσμου»!

Υποσημείωση: Είδατε με ποιον τρόπο ετοιμάζεται να πανηγυρίζει τα τρίποντά του φέτος;

New 3️⃣ ball celebration for the year #NewWave

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης Tyler Dorsey (@tylerdorsey5) στις

Πηγή:sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play