Το τρίποντο είναι «ευχή και κατάρα» του φετινού Άρη

Το τρίποντο είναι «ευχή και κατάρα» του φετινού Άρη
Το μακρινό σουτ αποδεικνύεται παράγοντας κλειδί για τον Άρη, ενδεχομένως να είναι ευχή και κατάρα, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

​Στις δύο ήττες από Ρέθυμνο και ΠΑΟΚ οι κίτρινοι σούταραν 10/63 τρίποντα. Στα τρία επόμενα παιχνίδια, τα οποία κέρδισαν σούταραν τα ίδια τρίποντα αλλά ευστόχησαν σε 28 από αυτά!

Ο Άρης είχε μέσο όρο 61 πόντους στις δύο ήττες του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έβαλε 60 με το Ρέθυμνο και 62 με τον ΠΑΟΚ (και ενδιάμεσα παρότι κέρδισε στο Ντομζάλε είχε πάλι 62 πόντους) έχοντας 3/33 και 7/30 τρίποντα αντίστοιχα στα δύο παιχνίδια. Το 15,8% στα τρίποντα στις δύο ήττες ήταν εν πολλοίς η αιτία των συγκεκριμένων αποτελέσματων.

Στα επόμενα τρία παιχνίδια, ο Άρης ήταν εύστοχος έξω από τα 6,75μ., αύξησε την παραγωγικότητά του και πέτυχε ισάριθμες νίκες. Η διαφορά ποιότητας των αντιπάλων στις νίκες και τις ήττες δεν είναι μεγάλη, αν ρίξει κανείς μια ματιά στα ρόστερ, κυρίως του Προμηθέα και της Ναχαρίγια σε σχέση με αυτά του Ρεθύμνου και του ΠΑΟΚ.

Ο Άρης στις τρεις νίκες του σκοράρει 85,3 πόντους κατά μέσο όρο, έχοντας 28/63 τρίποντα, ποσοστό 44,4%. Αναλυτικότερα, είχε 8/19 με τους Μπάκεν Μπέαρς, 7/14 με τον Προμηθέα Πατρών και 13/30 με τη Ναχαρίγια χθες. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα δύο παιχνίδια ήταν εκτός έδρας και ότι τα περισσότερα από αυτά τα σουτ ήταν ελεύθερα, προήλθαν από σωστή κυκλοφορία της μπάλας.

Η διαφορά στην ευστοχία έγκειται κυρίως σε δύο πρόσωπα. Τον Μάικλ Τζένκινς και τον Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς, τους κορυφαίους σουτέρ του Άρη (μαζί με τον Θόδωρο Ζάρα). Ο πρώτος είχε στις δύο ήττες 2/12 τρίποντα. Ο Σέρβος είχε 2/13. Συνολικά οι δύο κορυφαίοι σουτέρ του Άρη είχαν 4/25 τρίποντα, ποσοστό 16%.

Στις τρεις νίκες τα πράγματα άλλαξαν. Ο Τζένκινς μετράει 9/20 τρίποντα, ποσοστό 45% και ο Ντραγκίσεβιτς έχει 6/13 τρίποντα, ποσοστό 46%. Οι δύο τους μαζί έχουν 15/33 τρίποντα, ποσοστό 45,4%, άκρως ικανοποιητικό. Αν προσθέσει κανείς και τα 5/12 τρίποντα (41,6%) του Ντέβιν Μαρμπλ και τα 5/9 τρίποντα του Θόδωρου Ζάρα (55,5%), μπορεί να αντιληφθεί τους λόγους που οι κίτρινοι έχουν βελτιώσει τα ποσοστά έξω από τα 6,75μ. και την παραγωγικότητά τους.

Ευχής έργο είναι να συνεχίσει αυτή η ευστοχία, κυρίως να υπάρχει δημιουργία και σωστές συνεργασίες για να προκύπτουν καλά, ελεύθερα σουτ και είναι βέβαιο ότι η προσθήκη του Βλάντο Γιάνκοβιτς θα ενισχύσει την ικανότητα των κίτρινων έξω από τα 6,75μ..

Πηγή: pressaris.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play