Γρήγορη κι εύκολη κολοκυθόπιτα
Υλικά2 κολοκυθάκια τριμμένα1 πράσο ψιλοκομμένο1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη2 αυγά 200 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή κασέρι3 κουταλιές σούπας άνηθος ψιλοκομμένος6 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο Αλάτι – πιπέρι
ΕκτέλεσηΠλένουμε και τρίβουμε τα κολοκύθια, τα στίβουμε καλά να φύγουν τα υγρά τους. Ψιλοκόβουμε το πράσο, τον άνηθο, την πιπεριά και τρίβουμε τα τυριά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το πράσο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το αλεύρι, προσθέτουμε και το σοταρισμένο κρεμμύδι με το πράσο, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη ζύμη. Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 – 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει κι είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Το σχόλιο σας