Ανοίγουν “παράθυρο” για “μαχαίρι” στα κοινωνικά επιδόματα

Ανοίγουν “παράθυρο” για “μαχαίρι” στα κοινωνικά επιδόματα
Δεν "πειράζουν" τα επιδόματα αναπηρίας και θέρμανσης.

“Παράθυρο” σε περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα άνοιξαν στη σημερινή δίωρη σύσκεψη οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Κατρούγκαλος, Γιώργος Χουλιαράκης και Θεανώ Φωτίου, με σκοπό τη χρηματοδότηση του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης.

Υπενθυμίζεται ότι οι θεσμοί διαπίστωσαν “τρύπα” 300 εκατ. ευρώ περίπου στη χρηματοδότηση του επιδόματος το 2017 (σ.σ. θα κοστίσει συνολικά περίπου 750 εκατ ευρώ), ζητώντας πρόσθετα μέτρα.

Μάλιστα, ο κ. Κατρούγκαλος μετά το πέρας της σύσκεψης τόνισε ότι όπου υπάρχουν επικαλύψεις κοινωνικών επιδομάτων με το ΚΕΑ, δεν υπάρχει λόγος να παραμείνουν. 

Πάντως, αναφορικά με τα επιδόματα ειδικών κατηγοριών, όπως για παράδειγμα αναπηρικά επιδόματα ή τα οικογενειακά επιδόματα, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε πως «αν τα πειράξουμε, θα είναι για να τα αυξήσουμε».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Χουλιαράκης τόνισε κατηγορηματικά πως δεν τίθεται ζήτημα περικοπής του επιδόματος θέρμανσης, διευκρινίζοντας ότι το κονδύλι των 105 εκατ. ευρώ έχει ενταχθεί κανονικά στον προϋπολογισμό του επομένου έτους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play