Το 2013 η πρώτη διάγνωση για τον Πασιένσια!

Το 2013 η πρώτη διάγνωση για τον Πασιένσια!
Ο Γκονσάλο Πασιένσια βρέθηκε στην Πορτογαλία για εξετάσεις στην καρδιά -οι οποίες ευτυχώς βγήκαν «καθαρές»- μετά την έντονη δυσφορία που αισθάνθηκε σε πρόσφατη προπόνηση. Ένα πρόβλημα που έγινε γνωστό πριν από 3 χρόνια και για το οποίο έκτοτε παρακολουθείται!

Το 2013, σε ηλικία 19 ετών και ενώ αγωνιζόταν στην ομάδα Νέων της Πόρτο, ο Γκονσάλο Πασιένσια είχε τραυματιστεί στο γόνατο κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης. Πριν την επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί για την αποκατάσταση του προβλήματος, οι καθιερωμένες εξετάσεις είχαν δείξει για πρώτη φορά κάποια ανωμαλία στην καρδιακή λειτουργία του.

Στις 15 Ιουνίου εκείνου του καλοκαιριού και ενώ είχε ενσωματωθεί στην αποστολή της ομάδας U-20 της Πορτογαλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαγόταν στην Τουρκία, αναγκάστηκε να επιστρέψει εσπευσμένα στο Οπόρτο για περαιτέρω εξετάσεις και εντατική παρακολούθηση της κατάστασης της υγείας τους. Μοιραία, αποκλείστηκε και από την αποστολή της Εθνικής μετά την σχετική ενημέρωση της Πόρτο στην πορτογαλική ομοσπονδία.

Έκτοτε, εξετάστηκε από τρεις κορυφαίους Πορτογάλους καρδιολόγους, αλλά και από Άγγλο ειδικό στο Λονδίνο. Κανείς από τους παραπάνω δεν έκρινε τότε πως υπήρχε κάποιο πρόβλημα σοβαρό για να απειλήσει τη ζωή του κι έτσι σταδιακά επέστρεψε στις προπονήσεις της Πόρτο.

Όπως μάλιστα έχει γραφτεί κατά καιρούς στα πορτογαλικά ΜΜΕ που έχουν μνημονεύσει τη συγκεκριμένη ιστορία, αυτό που αντιμετωπίζει είναι περισσότερο μια «ειδική κατάσταση» της καρδιάς και όχι κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Κάτι που μάλιστα στην περίπτωση του 23χρονου επιθετικού είναι κληρονομικό, αφού το ίδιο ζήτημα έχει αντιμετωπίσει και ο πατέρας του!

Πλέον, οι ενοχλήσεις που αισθάνθηκε κατά τη διάρκεια της προπόνησης στου Ρέντη, τον οδήγησαν και πάλι στο Οπόρτο για νέο κύκλο εξετάσεων, οι οποίες ευτυχώς ήταν και πάλι «καθαρές». Από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή τονίστηκε ιδιαίτερα πάντως ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για την καριέρα του. Απομένει φυσικά κάποια επίσημη ενημέρωση από τον Ολυμπιακό, την Πόρτο ή την ίδια την οικογένεια του ποδοσφαιριστή, προκειμένου να ξεκαθαριστεί με απόλυτη ακρίβεια τι ισχύει. Στην παρούσα φάση, το μόνο σημαντικό είναι φυσικά ότι το παιδί είναι καλά στην υγεία του…

Πηγή:sdna.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play