Τράπεζες: Τελειώνει ο χρόνος για τις αλλαγές στις διοικητικές πυραμίδες

Τράπεζες: Τελειώνει ο χρόνος για τις αλλαγές στις διοικητικές πυραμίδες
Ο διοικητής της ΤτΕ δεσμεύτηκε στο ραντεβού του με το κουαρτέτο των θεσμών την περασμένη Κυριακή ότι οι νέες συνθέσεις στα ΔΣ των συστημικών θα έχουν "κλειδώσει" μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα.

“Καυτή” αναμένεται να είναι η τρέχουσα εβδομάδα για τις επικείμενες αλλαγές στις διοικητικές πυραμίδες των εγχώριων τραπεζών, οι οποίες αποτελούν προαπαιτούμενο στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, που ωστόσο διαφαίνεται απίθανο να ολοκληρωθεί εντός των συμφωνηθέντων χρονοδιαγραμμάτων, όσο οι δανειστές παίζουν το χαρτί της… καθυστέρησης.

Ο διοικητής της ΤτΕ δεσμεύτηκε στο ραντεβού του με το κουαρτέτο των θεσμών την περασμένη Κυριακή ότι οι νέες συνθέσεις στα ΔΣ των συστημικών θα έχουν “κλειδώσει” μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για να επιβεβαιωθεί ο Γιάννης Στουρνάρας, ΕΤΕ, Πειραιώς, αλλά και ΤΧΣ θα πρέπει να “τρέξουν” περαιτέρω τις σχετικές διαδικασίες.

Αύριο, Τετάρτη, καλώς εχόντων των πραγμάτων, “κληρώνει” για τη νέα διοίκηση της ΕΤΕ σε συνεδρίαση της Τράπεζας, όπου θα τεθεί επί τάπητος η αντικατάσταση της Λούκας Κατσέλη ως προς τη θέση του προέδρου. Παράλληλα, το ΔΣ καλείται να εκλέξει τα νέα, μη εκτελεστικά μέλη του. Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Ανάδειξης είναι έτοιμη να κάνει τη σχετική εισήγηση και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, έχει καταλήξει σε δύο υποψηφίους.

Μεγάλη δυστοκία, η οποία “τρενάρει” τους χρόνους, παρατηρείται στο εσωτερικό της Πειραιώς, όπου οι εμπλοκές δίνουν και παίρνουν. Οι διαφωνίες για το ποιός θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας είναι έντονες, γεγονός που θέτει υπό αμφιβολία, αν μέχρι την ερχόμενη Κυριακή, που εκπνέει η προθεσμία, θα έχει βρεθεί η συμβιβαστική λύση, η οποία προς το παρόν αναζητείται στο πρόσωπο ενός κοινά αποδεκτού CEO. Πάντως, για τη θέση του προέδρου υπάρχει συμφωνία, καθώς όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές συναινούν στην επιλογή του Γιώργου Χατζηνικολάου.

Τέλος, την ίδια ώρα εκκρεμούν και οι αλλαγές στο ΤΧΣ, αν και πληροφορίες λένε ότι οι σχετικές διαδικασίες είναι στην τελική ευθεία. Σημειώνεται ότι το Ταμείο έχει προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο από τα τέλη του περασμένου Αυγούστου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play