Σουρωτή: Μεγάλη η προσέλευση των μετόχων στην πρόσκληση της Coca-Cola

Σουρωτή: Μεγάλη η προσέλευση των μετόχων στην πρόσκληση της Coca-Cola
Την ίδια ώρα, πάντως, νέες πληροφορίες θέλουν και νέο "μνηστήρα" να διεκδικεί τη Σουρωτή.

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των μετόχων της Σουρωτής στην πρόσκληση της Coca-Cola, η οποία επιδιώκει την αύξηση του πσοοστού της στο μετοχικό κεφάλαιο της βορειοελλαδίτικης εταιρείας.

Η επίσημη πρόσκληση ξεκίνησε χθες, Δευτέρα, στο ξενοδοχείο Nikopolis στη Θεσσαλονίκη, με την Coca-Cola να εγγυάται το τίμημα του 1 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά για όλους.

Οι μέτοχοι θα μπορούν να προσέλθουν στο ξενοδοχείο Nikopolis της Θεσσαλονίκης στις 27 και 31 Οκτωβρίου, καθώς και στις 2 και 4 Νοεμβρίου (ώρες 11 π.μ. – 7 μ.μ.).

Σημειώνεται ότι η Coca-Cola HBC Holdings B.V., μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC, έχει στρατηγικό ενδιαφέρον για τη «Σουρωτή ΑΕ» και είναι σήμερα ο μεγαλύτερος μεμονωμένος μέτοχος της εταιρείας με ποσοστό, το οποίο ανέρχεται στο 20%.

Στο μεταξύ, ενώ η Coca-Cola επισημαίνει ότι βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τους μετόχους της Σουρωτή, ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να “απλώσει” τις δραστηριότητές του και στην εγχώρια αγορά των αναψυκτικών, μπαίνοντας “σφήνα” στο σχέδιο της Coca Cola, για να ελέγξει την πολυμετοχική εταιρεία της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, πληροφορίες λένε ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να καταθέσει προσφορά τουλάχιστον 1 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή κάτι παραπάνω από την προσφορά, που ανακοίνωσε η Coca Cola HBC Holdings BV προς τους μικρομετόχους την περασμένη Παρασκευή.

Ενδιαφέρον δε έχει το γεγονός ότι το “μπάσιμο” Σαββίδη έρχεται, ύστερα από εκκλήσεις των εργαζομένων και των μικρομετόχων της εταιρείας. Την ίδια ώρα, πάντως, νέες πληροφορίες θέλουν και νέο “μνηστήρα” να διεκδικεί τη Σουρωτή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play