Ερό VS Σόιμπλε: Όσο ταχύτερα ρυθμιστεί το χρέος, τόσο το καλύτερο

Ερό VS Σόιμπλε: Όσο ταχύτερα ρυθμιστεί το χρέος, τόσο το καλύτερο
Τα πολιτικά κριτήρια, που φαίνεται να θέτει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δεν είναι αρκετά για να μετατεθεί η ρύθμιση του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο Γάλλος ΥΠΕΞ.

Εκ διαμέτρου αντίθεση θέση από εκείνη του Γερμανού ΥΠΟΙΚ παίρνει ο Γάλλος ΥΠΕΞ ως προς το επίμαχο ζήτημα της διευθέτησης του χρέους. Ειδικότερα, μετά τις επαφές του με την ελληνική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία στην Αθήνα, ο Ζαν-Μαρκ-Ερό τόνισε πως όσο ταχύτερο βρεθεί λύση στο θέμα του χρέους τόσο το καλύτερο.

“Τα πολιτικά κριτήρια, που φαίνεται να θέτει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δεν είναι αρκετά για να μετατεθεί η ρύθμιση του ελληνικού χρέους”, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Γάλλος υπουργός μάλιστα συνέδεσε άμεσα την ανάγκη ταχείας επίλυσης του χρέους με την ΕΚΤ, καθώς η ρύθμιση του ζητήματος είναι προϋπόθεση για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στην ποσοτική χαλάρωση και την επιστροφή της χώρας μας στις αγορές.

Ο κ. Ερό συμπλήρωσε πως η Ελλάδα πραγματικά τηρεί τα συμφωνηθέντα, και συνεπώς η Ευρώπη πρέπει να τη βοηθήσει να τα καταφέρει, ειδικά με δεδομένες τις προσπάθειες του ελληνικού λαού τα χρόνια της κρίσης.

Σημειώνεται ότι προηγήθηκε η συνάντηση του γάλλου ΥΠΕΞ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play