Ο Παναθηναϊκός… κλατάρει συνέχεια στο β’ ημίχρονο! Ποιός φταίει;

Ο Παναθηναϊκός… κλατάρει συνέχεια στο β’ ημίχρονο! Ποιός φταίει;
Ο Παναθηναϊκός για μία ακόμη φορά τη φετινή σεζόν ήταν αγνώριστος στο δεύτερο ημίχρονό του, κάτι που έγινε σε περισσότερα από τα μισά παιχνίδια του σε Ελλάδα κι Ευρώπη από τη στιγμή που ξεκίνησε το πρωτάθλημα!

Οι «πράσινοι» προσπαθούν ακόμα να συνέλθουν από το χθεσινό κάζο με τη Βέροια και να καταλάβουν από τη μία πλευρά πώς δεν πήγαν στο ημίχρονο με ένα σκορ της τάξης του 0-3 κι από την άλλη ότι όχι μόνο αυτό δεν πέτυχαν, αλλά στο φινάλε κατόρθωσαν και να ισοφαριστούν. 

Αγωνιστικά βέβαια, για όποιον παρακολουθούσε το παιχνίδι… μύριζε όσο περνούσε η ώρα και η Βέροια ξεθάρρευε, πως κάποια στιγμή θα γινόταν η ζημιά για το Τριφύλλι, από τη στιγμή που παρέμενε αυτό το εύθραυστο 0-1. Ετσι κι έγινε, με το γκολ της ισοφάρισης να έρχεται στο 88ο λεπτό και τον Παναθηναϊκό να γκελάρει για τρίτη φορά στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές, μένοντας έτσι στο -4 από την κορυφή. Θέλετε κούραση, θέλετε θέμα νοοτροπίας; Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει και είναι αμείλικτο

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη…Κι αυτό βέβαια μόνο ως σύμπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθεί, από την ώρα που το έχουμε συναντήσει στα πέντε από τα εννιά παιχνίδια που έχουν δώσει οι «πράσινοι» εντός κι εκτός συνόρων από τη στιγμή που ξεκίνησε το πρωτάθλημα, σε περισσότερα δηλαδή από τα μισά. Ιδίως σε ορισμένα ματς η μετάπτωση της απόδοσης από το πρώτο στο δεύτερο ημίχρονο ήταν κάτι παραπάνω από θεαματική. Τι λέτε, λίγο μεγάλος δεν είναι ο αριθμός για να πρόκειται για ένα τυχαίο γεγονός; Οσο για το πόσο έχει στοιχίσει στην ομάδα του Στραματσόνι αυτό, πρόκειται σίγουρα για δύο βαθμούς στη Σούπερ Λιγκ και τουλάχιστον τέσσερις στο Γιουρόπα Λιγκ και γίνεται αρκετά κατανοητό πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα για το Τριφύλλι σε Ελλάδα κι Ευρώπη.

Επειδή όμως με τα “αν” καμία ομάδα δεν πήρε τίτλο, αλλά ούτε κι ευρωπαϊκές πορείες έκανε, αξίζει να θυμηθούμε αναλυτικά τα συγκεκριμένα παιχνίδια.

Η γιορτή έγινε… κηδεία με ΆγιαξΤο πρώτο “χαστούκι” για τον Παναθηναϊκό ήρθε στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Οι “πράσινοι” μπήκαν φουριόζοι στο ματς και προηγήθηκαν με τη συμπλήρωση μόλις του πρώτου πενταλέπτου. Το γκολ του Μπεργκ έδωσε ώθηση στο Τριφύλλι και στο πρώτο μισάωρο ήταν αυτό που ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι. Εκεί βέβαια δεν χρειάστηκε να μπει το δεύτερο ημίχρονο, καθώς η καθίζηση είχε ήδη αρχίσει να φαίνεται μετά το 30′, λίγο αργότερα έγινε το 1-1 έπειτα το λάθος του Ιβάνοφ, αλλά μέχρι να βγει το ημίχρονο έδειχνε γενικώς να τα έχει… χαμένα. Στην επανάληψη δεν άλλαξε πολύ το σκηνικό, καθώς και πάλι οι “πράσινοι” δεν είχαν την επιθυμητή απόδοση, σε συνδυασμό με τα ατομικά λάθη ήρθε το αριθμητικό μειονέκτημα και το 1-2 και με εξαίρεση μία προσπάθεια του Μπεργκ, δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τους Ολλανδούς.

Το ίδιο λάθος στην ΕυρώπηΚι αν στο παιχνίδι που ακολούθησε του Άγιαξ, ο Παναθηναϊκός ξέσπασε κόντρα στον ΠΑΣ, βοηθούμενος βέβαια κι από το αριθμητικό πλεονέκτημα για 70 λεπτά, ενώ κόντρα στον Παναιτωλικό ήταν ίσως το μοναδικό φετινό ματς που έδειξε καλύτερο πρόσωπο στην επανάληψη απ’ ό,τι στο πρώτο μέρος, δεν συνέβη το ίδιο και με τη Θέλτα. Οι «πράσινοι» ταξίδεψαν στην Ισπανία με στόχο έστω το βαθμό της ισοπαλίας, αλλά η εικόνα τους στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα τους επέστρεψε να ελπίζουν ακόμη και στο διπλό. Ναι, η διαιτησία έπαιξε τον ρόλο της με το πέναλτι που «κατάπιε» ο Ιταλός ρέφερι Μπάντι, αλλά στο Τριφύλλι θα πρέπει να τα έχουν με τον εαυτό τους για τις ευκαιρίες που έχασαν. Στο Βίγκο είναι η αλήθεια πως ο Παναθηναϊκός άντεξε για περισσότερο από ένα ημίχρονο, συγκεκριμένα για σχεδόν μία και πλέον ώρα, ωστόσο μετά το 60′ έδειξε να χάνει δυνάμεις, η Θέλτα πήρε σταδιακά τα πάνω της και στο τελευταίο δεκάλεπτο έκανε τη ζημιά με δύο γκολ.

Τρίτωσε το κακό στη ΛιέγηΑν με τον Άγιαξ πλήρωσε τα ατομικά λάθη και στην Ισπανία την κούραση των τελευταίων λεπτών, στη Λιέγη απέναντι σε μία ομάδα που ήταν περισσότερο από κάθε άλλη στον όμιλο στα μέτρα του, ο Παναθηναϊκός ήταν αδικαιολόγητος. Ναι, δεν αμφιβάλλει κανείς ότι θα μπορούσε κάλλιστα να φύγει με το διπλό αν δεν υπήρχε το πέναλτι-εφεύρεση για το 1-2 στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός πως η εμφάνιση στο δεύτερο μέρος ήταν εντελώς δυσανάλογη με αυτή του πρώτου 45λεπτου. Κάπως έτσι στο φινάλε ήρθε η ισοφάριση και πλέον ελπίζει σε ένα μικρό θαύμα για την πρόκριση.

Τα ίδια με Αστέρα, αλλά δεν το πλήρωσεΚι όμως, ένα ματς που τελείωσε με 3-1 υπέρ του Παναθηναϊκού, μπορούσε εύκολα να μετατραπεί σε κάζο για το Τριφύλλι, παρ’ ό,τι μάλιστα αγωνίστηκε για σχεδόν 40 λεπτά με παίκτη παραπάνω, έχοντας κερδίσει και δύο πέναλτι. Ο Μπεργκ άνοιξε το σκορ μόλις στο 1ο λεπτό, οι «πράσινοι» συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο, έκαναν το 2-0 στο 39′, αλλά στην επανάληψη αντί να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, ήταν χειρότερη από τη στιγμή της αποβολής, δέχτηκαν τη μείωση στο 67′ και κινδύνεψαν με την ισοφάριση, πριν έρθει η… λύτρωση του τρίτου γκολ στο φινάλε.

Ο νόμος του ποδοσφαίρου στη ΒέροιαΟσο για την πλέον χαρακτηριστική περίπτωση απ’ όσες αναφέρουμε, αυτή είναι σίγουρα στη χθεσινή αναμέτρηση με τη Βέροια. To πρώτο μέρος άλλωστε ήταν κατά γενική ομολογία ίσως το καλύτερο φετινό από την ομάδα του Στραματσόνι. Κι από τη στιγμή που αρκέστηκε στο γκολ του Μπεργκ στο 13ο λεπτό και δεν φρόντισε να “καθαρίσει” το ματς από το ημίχρονο στη μισή ντουζίνα ευκαιρίες που έφτιαξε, είδε πάλι τη γνωστή ασθένεια στην επανάληψη να κάνει την εμφάνισή της. Εκείνο που είδαν όλοι ήταν να βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο μία εντελώς διαφορετική ομάδα και στο φινάλε οι γηπεδούχοι τον τιμώρησαν.

Πηγή:sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play