«Κομμένοι» έτοιμοι για Euroleague

«Κομμένοι» έτοιμοι για Euroleague
Αυτές είναι πέντε ελκυστικές περιπτώσεις «κομμένων», που θα μπορούσαν να αγωνιστούν στη φετινή Euroleague.

​Λίγες ώρες πριν την επίσημη έναρξη της νέας σεζόν, οι ομάδες του ΝΒΑ κατέληξαν στη τελική μορφή των ρόστερ τους, αφήνοντας ελεύθερους αρκετούς καλούς παίκτες.

Έμπειροι και νεαροί άσοι, με διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά και προοπτικές βρίσκονται πλέον στη λίστα των «κομμένων» και καλούνται να αποφασίσουν αν θα παραμείνουν στις ΗΠΑ, ώστε να διεκδικήσουν κάποιο εγγυημένο συμβόλαιο, είτε αν θα συνεχίσουν την καριέρα τους στην Ευρώπη.

Πέντε περιπτώσεις που θα ήταν εξαιρετικά… ενδιαφέρουσες για τα κορυφαία ευρωπαϊκά club, και θα τους ενίσχυε σημαντικά σε μία δύσκολη και ιδιαίτερα απαιτητική σεζόν όπως η φετινή.

Τζόρνταν Φάρμαρ

Μία από τις… εκπλήξεις στα «κοψίματα». Ο Τζόρνταν Φάρμαρ, μετά την ολιγόμηνη παρουσία του σε Νταρουσάφακα και Μακάμπι Τελ Αβίβ, τελείωσε την σεζόν στους Μέμφις Γκριζλις και το καλοκαίρι υπέγραψε μη εγγυημένο συμβόλαιο με τους Σακραμέντο Κινγκς.

Η ομάδα των Κώστα Κουφού και Γιώργου Παπαγιάννη αποφάσισε τελικά να δώσει την θέση του αναπληρωματικού πόιντ γκαρντ στον Τάι Λόσον, αφήνοντας τον Φάρμαρ ελεύθερο. Σε καλή ηλικία (30 χρονών), με εμπειρία από Ευρώπη (εκτός των Νταρουσάφακα και Μακάμπι έχει αγωνιστεί και στην Εφές) και άριστες οργανωτικές και επιθετικές ικανότητες, ο έμπειρος άσος θα αποτελούσε μία εξαιρετική επιλογή για οποιοδήποτε top ευρωπαϊκό σύλλογο που χρειάζεται ενίσχυση στην περιφέρεια.

Πάμπλο Πριτζιόνι

Το όνομά του δε χρειάζεται συστάσεις στο ευρωπαϊκό κοινό. Ο Αργεντίνος γκαρντ πέρασε τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του στην Ευρώπη στην πάλαι ποτέ Ταού Κεράμικα, ενώ μετά από μία διετία στη Ρεάλ Μαδρίτης (2009-2011) και μία σύντομη επιστροφή στη χώρα των Βάσκων (2011), αποφάσισε να κάνει το βήμα για το ΝΒΑ.

Στον «μαγικό κόσμο», ο Πριτζιόνι βρήκε αμέσως τον ρόλο του. Έμπειρος οργανωτής, ερχόταν κυρίως από τον πάγκο και έδινε ηρεμία και σωστή κατεύθυνση στην ομάδα του. Μετά τους Νιου Γιορκ Νικς (2012-2015), ο Αργεντίνος γκαρντ είχε ένα πέρασμα από Ρόκετς (2015) και Λος Άντζελες Κλίπερς (2015-2016), ενώ το συμβόλαιο που υπέγραψε το φετινό καλοκαίρι με την ομάδα του Χιούστον έπαψε πλέον να ισχύει.

Σε ηλικία 39 ετών, ο Πριτζιόνι θα ψάξει σίγουρα ένα τελευταίο συμβόλαιο στο ΝΒΑ, όμως δεν αποκλείεται να σκεφτεί και την επιστροφή του στη Γηραιά Ήπειρο. Φυσικά, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την αξία του και για την ικανότητά του να προσφέρει άμεσα σε κάποια ευρωπαϊκή ομάδα.

Βινς Χάντερ

Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού Superfoods ήταν πολύ καλός στη φετινή Pre-Season, μετρώντας 8,8 πόντους και 4 ριμπάουντ μέσο όρο, όμως δεν κατάφερε να κερδίσει μία μόνιμη θέση στο ρόστερ των Γκρίζλις ενόψει της νέας σεζόν.

Ο ίδιος θα κυνηγήσει την παραμονή του στις ΗΠΑ και θα ψάξει ένα εγγυημένο συμβόλαιο, όμως το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ευρώπη είναι φυσικά ορατό. Αλτικός, δυνατός, σε ιδιαίτερα νεαρή ηλικία (22 ετών) και αρκετά πιο οικονομικός σε σχέση με άλλες περιπτώσεις, ο Χάντερ φαίνεται πως αποτελεί το… τέλειο πακέτο για κάποιον σύλλογο της Γηραιάς Ηπείρου που θέλει να ενισχύσει τη ρακέτα του.

Αλόνσο Γκι

Ο 29χρονος άσος με την πολυετή θητεία στο ΝΒΑ έμεινε ελεύθερος από τους Νιου Όρλεανς Πέλικανς (που προτίμησαν να κρατήσουν τον Λανς Στίφενσον) και αναμένεται να ψάξει τις επιλογές του και εκτός «μαγικού κόσμου».

Ο έμπειρος φόργουορντ, που έχει επίσης αγωνιστεί στο παρελθόν σε Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, Σαν Αντόνιο Σπερς, Κλίβελαντ Καβαλίερς, Ντένβερ Νάγκετς, Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, έχει μικρή εμπειρία και από την Ευρώπη, καθώς στη διάρκεια του λοκ-άουτ του 2011 φόρεσε την φανέλα της πολωνικής Πρόκομ.

Η λογική λέει πως θα κυνηγήσει σίγουρα ένα εγγυημένο συμβόλαιο στο ΝΒΑ, όμως δεν αποκλείεται η περίπτωσή του να προσελκύσει το ενδιαφέρον και ευρωπαϊκών ομάδων.

Γι Γιανλιάν

Μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Γι αποφάσισε να επιστρέψει στο ΝΒΑ, υπογράφοντας συμβόλαιο με τους Λος Άντζελες Λέικερς. Μάλιστα, η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν στο ύψος των 8 εκατομμυρίων δολαρίων, όμως, τελικά δε μακροημέρευσε και ο Κινέζος άσος έμεινε ελεύθερος.

Ο Γι ήθελε να έχει αυξημένο ρόλο και περισσότερες αρμοδιότητες στο Λος Άντζελες, και δεν αποκλείεται να μιλήσει άμεσα και με άλλες ομάδες από τον «μαγικό κόσμο». Παρόλα αυτά η λογική λέει πως ο πρώην άσος των Νετς θα επιστρέψει στη Κίνα, χωρίς πάντως αυτό να σημαίνει πως μία… δυνατή προσφορά από την Ευρώπη θα τον άφηνε ασυγκίνητο.

Ενδιαφέρουσες περιπτώσεις «κομμένων» είναι επίσης οι Άρτσι Γκούντγουιν, Αρ Τζέι Χάντερ, Τζόρνταν Άνταμς, Μαρκέλ Μπράουν, Ρέι ΜακΚάλουμ και Άντονι Μπράουν, όμως η λογική λέει πως οι συγκεκριμένοι παίκτες θα παραμείνουν στις ΗΠΑ, είτε στο ΝΒΑ, είτε στο NBDL. Άλλωστε, κανείς από αυτούς δεν θα ήταν ικανός να κάνει άμεσα την διαφορά σε ομάδα της Euroleague.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play