Με «χαβαλέ» δεν παίρνεις πρωτάθλημα!

Με «χαβαλέ» δεν παίρνεις πρωτάθλημα!
Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την αυτοκτονία του Παναθηναϊκού στην Βέροια, την τραγική νοοτροπία των παικτών του και το μπλακ-άουτ στο τελευταίο εικοσάλεπτο του παιχνιδιού.

Είστε έτοιμοι; Ξεκινάμε:

1) Ιμπάρμπο στο 8′ από τα δύο μέτρα πλασάρει άουτ…

2) Λουντ στο 11′ τελειώνει την φάση πάνω στον Λόπεθ χωρίς να έχει αντίπαλο.

3)Ιμπάρμπο στο 16′ με την μπάλα «γλυκά» να έρχεται από τον αέρα στο πόδι του, από το ύψος του πέναλτι πάνω στον Λόπεθ.

4)Λουντ στο 30′ ξανά πάνω στον Λόπεθ, κι ας το κάνει να φαίνεται εντυπωσιακό ο Ισπανός πορτιέρο.

5) Μπεργκ στο 43′ μόνος του απέναντι από τον πορτιέρο και χωρίς αντίπαλο, πλασάρει πρόχειρα και δίνει την ευκαιρία για μία ακόμη απόκρουση.

6)Μπεργκ στο 45′ έπειτα από κόρνερ, κεφαλιά άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής.

7)Χουλτ σε κόντρα επίθεση και ενώ έχει συμπαίκτες αμαρκάριστους, τελειώνει την φάση έξω από την περιοχή, αποκρούει ξανά ο Λόπεθ.

8)Ιμπάρμπο στο 52΄ «μπουκάρει» από δεξιά και αντί να γυρίσει την μπάλα σε συμπαίκτες ελεύθερους πάει και πέφτει πάνω στον τερματοφύλακα.

9) Μολέδο στο ίδιο λεπτό. Από κόρνερ πηδά μόνος του στο ύψος του πέναλτι, άουτ.

10) Ιμπάρμπο στο 65′, ξανά στον αέρα, ξανά μόνος του, ξανά άστοχο τελείωμα.

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις. Δέκα μεγάλες ευκαιρίες είχε ο Παναθηναϊκός. Πέτυχε μόνο ένα γκολ με τον Μπεργκ(12′) και η μπάλα, όταν την προκαλείς μπορεί να αποδώσει δικαιοσύνη. Νόμος. Όταν παρουσιάζεις τόσο κακή νοοτροπία στις φάσεις που είναι για «θάνατο», όταν δεν τελειώνεις το ματσάκι, θα έρθει μια στιγμή και θα το «πληρώσεις». Έτσι έγινε και απόψε στην Βέροια. Το «τριφύλλι» εγκλημάτισε σε βάρος της εμφάνισης που έκανε στο πρώτο μέρος, πέταξε στα σκουπίδια το πιο παραγωγικό φετινό ημίχρονο και συνέχισε να προκαλεί την τύχη του, δίνοντας μέτρα στην Βέροια μετά το 70′ και δείχνοντας ξεκάθαρο πρόβλημα ενέργειας για ακόμη ένα δεύτερο φετινό ημίχρονο! Δεν είναι η πρώτα φορά που η ομάδα του Στραματσόνι δείχνει μεγάλα σημάδια κόπωσης και η επανάληψη της εικόνας αυτής προκαλεί ανησυχία.

Είναι αδιανόητο, λοιπόν, όταν πηγαίνεις για τον τίτλο, όταν θες να είσαι ανταγωνιστικός για την κορυφή να δείχνεις τόσο μεγάλη προχειρότητα στο αντίπαλο «κουτί», να είσαι αστείος στην τελική προσπάθεια και να κάνεις «χαβαλέ»! Ανεπίτρεπτο! Τα μαθήματα σε αυτό το επίπεδο κοστίζουν όταν δεν γίνονται παθήματα και σε πρώτη φάση κοστίζουν το -4 από την κορυφή μετά από έξι αγωνιστικές! 

Δεν χωρά περισσότερη κριτική αυτό το ματς. Ο Παναθηναϊκός έκανε χαρακίρι, ο Παναθηναϊκός έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του και έτσι όπως τα έκανε δεν έχει ούτε ίχνος περιθωρίου για κάτι λιγότερο από έξι πόντους με Ηρακλή στην Λεωφόρο και Ολυμπιακό στο Φάληρο…

Ατομική αξιολόγηση: Στιλ 4, Μέστο 6, Χουλτ 5, Μολέδο 6, Ιβανόφ 6, Κουτρουμπής 6, Λουντ 5, Γουακάσο 6, Ιμπάρμπο 5, Μπεργκ 6, Βιγιαφάνιες 4, Εμποκού 3, Ρινάλντι(-), Ρέις(-). Ο χαμηλός βαθμός σε Λουντ, Ιμπάρμπο και Μπεργκ έχει να κάνει με τις ευκαιρίες που έχασαν…

Υ.Γ1: Δεν φέρει ευθύνη στο γκολ, καθώς ο Μπαλάφας είναι αμαρκάριστος έξω από την περιοχή ενώ υπάρχουν πολλά σώματα στην πορεία της μπάλας αλλά ρε Λουκ, βγάλε ένα ρε μάγκα. Ένα. Κάνε μια απίθανη απόκρουση. Πορτιέρο του Παναθηναϊκού είσαι, όχι της Μπάρνσλεϊ…

Υ.Γ2: Η φάση του Κουτρουμπή, όπου η Βέροια ζητά αποβολή και χέρι, στο μπροστινό ριπλέι δείχνει ώμο και στο πίσω ριπλέι παράβαση. Πραγματικά περιμένουμε ένα καλύτερο πλάνο, όπως και για την φάση του 32′ όπου ο Ναβαλόφκσι κόβει με το χέρι το τακουνάκι του Βιγιαφάνιες….

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play