Εδώ είναι Πειραιάς!

Εδώ είναι Πειραιάς!
Μετά από ενα καταιγιστικό ματς στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-1 τον ΠΑΟΚ με γκολ του Μιλιβόγεβιτς στο 96' και έδειξε πως είναι το απόλυτο αφεντινό στην φετινή Superleague! Χαμός από τις διακοπές στον αγώνα.

Το ντέρμπι στο Φάληρο είχε φρενήρη ρυθμό, με τις δύο ομάδες να παίζουν για τη νίκη, χωρίς σκοπιμότητες. Ο ΠΑΟΚ μπήκε μπροστά στο σκορ με τον Βαρέλα, αλλά ο ίδιος παίκτης έφερε το ματς στα ίσα με αυτογκόλ. Τη νίκη στους Ερυθρόλευκους χάρισε με τρομερή κεφαλιά στο 96′ ο Μιλιβόγεβιτς. Τρεις διακοπές στην αναμέτρηση, λόγω καπνογόνων, με την τελευταία μετά το 2-1 να κρατά για περίπου μισή ώρα.

Πώς παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πάουλο Μπέντο παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-2-3-1 και τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια, τους Ντα Κόστα – Μποτία στο κέντρο της άμυνας, τον Φιγκέιρας στο δεξί άκρο και τον Βιάνα στο αριστερό. Μιλιβόγεβιτς – Μάρτινς ήταν τα δύο χαφ, με τους Σεμπά, Φορτούνη και Ελιουνούσι τριάδα πίσω από τον Μπράουν Ιντέγε.

Από την πλευρά του ο Βλάνταν Ίβιτς επέλεξε και αυτός σχηματισμό 4-2-3-1 που μετατρεπόταν και σε 4-3-2-1 σε ορισμένες στιγμές. Ο Γλύκος ήταν στο τέρμα, οι Μαλεζάς – Βαρέλα στην άμυνα, με τους Λέοβατς και Μάτος στα δύο άκρα της. Τσίμιροτ και Κάνιας ήταν στην μεσαία γραμμή, με τους Ροντρίγκες, Σάκχοφ και Κάμπος πίσω από τον Στέφανο Αθανασιάδη.

Πάγωσε το Καραϊσκάκη ο Βαρέλα… απάντησε με αυτογκόλ!

Ο ΠΑΟΚ σάστισε το “Γ. Καραϊσκάκης” καθώς μόλις στο 6΄ πήρε το προβάδισμα με κοντινό σουτ από τον Φερνάντο Βαρέλα. Ο Κάμπος εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Μαλεζάς έπιασε την κεφαλιά ανάμεσα στους παίκτες του Ολυμπιακού που αδράνησαν, ο Καπίνο απέκρουσε, αλλά ο αμυντικός του ΠΑΟΚ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, όντας αμαρκάριστος.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει, αλλά ο Δικέφαλος ήταν καλά στημένος στον αγωνιστικό χώρο, περιμένοντας στο δικό του μισό τους Ερυθρόλευκους, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τα γρήγορα άκρα του. Κάτι που δεν πρόσεξε στο ξεκίνημα ο Ολυμπιακός, έχοντας την αμυντική του τετράδα πολύ ψηλά, με αποτέλεσμα οι Ροντρίγκες και Κάμπος να φεύγουν πολύ εύκολα και ταχύτατα από τις δύο πτέρυγες.

Στο 15΄ ο Ελιουνούσι έχασε την πρώτη καλή φάση για τους γηπεδούχους, αλλά ο Γλύκος είπε “όχι”, ωστόσο στο 25′ ήρθε η ισοφάριση σε μια φάση που δύσκολα θα… μύριζε γκολ. Κι αυτό γιατί, ο Φορτούνης έβγαλε την κάθετη στον Ιντέγε (ήταν σε θέση οφσάιντ), αυτός έκανε το γύρισμα μέσα στην μεγάλη περιοχή, όπου θα περίμενε κανείς να καθαρίσουν εύκολα η αμυντικοί του ΠΑΟΚ που δεν απειλούνταν. Κι όμως, ο σκόρερ του ΠΑΟΚ, Βαρέλα, έπεσε και με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του γράφοντας το 1-1.

Το ματς συνέχισε να έχει μια… άγρια ομορφιά, χωρίς να έχει τις πολλές φάσεις, καθώς οι παίκτες του Ίβιτς συνέχιζαν, παρά το γκολ που δέχθηκαν, να είναι σωστοί τακτικά απέναντι σε έναν μέτριο Ολυμπιακό, που ήταν φανερό πως ήταν ιδιαίτερα αποσυντονισμένος και με πρόβλημα στην άμυνα, ειδικά στην θέση του αριστερού μπακ με τον Βιάνα, ο οποίος έχασε πολλές προσωπικές μονομαχίες και έκανε πολλά αβίαστα λάθη.

Τρελό ματς, φάσεις, διακοπές και γκολ στο 96′!

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες έδειξαν άγνοια κινδύνου και μας πρόσφεραν ένα εντυπωσιακό παιχνίδι, με μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και απίστευτα γρήγορο ρυθμό. Οι δυο προπονητές άλλαξαν πρόσωπα με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου, με τον Μπέντο να βάζει τον Ομάρ στη θέση του Βιάνα, περνώντας τον Φιγκέιρας στα αριστερά και τον Ίβιτς να βάζει τον Χαρίση στη θέση του Κάνιας.

Στο τρίλεπτο 59-62 είδαμε απίστευτα πράγματα καθώς το ματς είχε πάρει φρενήρη ρυθμό, με τον ΠΑΟΚ να χάνει κλασική ευκαιρία στο 59′ με τον Κλάους και στο 61′ τον Κάμπος να αστοχεί σε τετ-α-τετ, ολομόναχος απέναντι στον Καπίνο, στην ευκαιρία του αγώνα! Στο 62′ ο Ολυμπιακός απάντησε όταν ο Ιντέγε και ο Σεμπά δεν μπόρεσαν να προλάβουν την μπάλα μέσα στην περιοχή για να νικήσουν τον Γλύκο.

Στο75′ ο Αθανασιάδης έγραψε την δεύτερη τελική του στο ματς με ένα πολύ ωραίο γυριστό από το ύψος της μεγάλης περιοχής, που έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Καπίνο, ενώ στην συνέχεια την… παράσταση έκλεψε ο Παναγιώτης Γλύκος. Ο κίπερ του Δικεφάλου του Βορρά έκανε κρίσημη επέμβαση στο σουτ του Ελιουνούσι στο 79′ και στο 83′ σηκώθηκε στον… Θεό και έβγαλε την κεφαλιά του Μποτία,πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες αποκρούσεις φέτος.

Κι ενώ το ματς έφτανε προς το τέλος του ο ο Ολυμπιακός κατάφερε να βγάλει την φάση που του έδωσε τη νίκη. Στο 96′ (11′ ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων λόγων των δύο διακοπών) ο Φιγκέιρας έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Μιλιβόγεβιτς έπιασε μια στριφογυριστή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Γλύκου για το 2-1. Το γκολ έφερε νέα διακοπή λόγω καπνογόνων, με τον Ίβιτς και τους παίκτες του ΠΑΟΚ να φεύγουν για τα αποδυτήρια μετά από εντολή του Αρετόπουλου.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε για τα εναπομείναντα τρία λεπτά του, χωρίς να συμβεί κάτι εντυπωσιακό κι έτσι ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη με ανατροπή εναντίον του ΠΑΟΚ, εδραιώνοντας την θέση του στην κορυφή της Superleague.

Πηγή:sportdog.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play