ΑΔΜΗΕ: Οι Γάλλοι “καρφώνουν” Σκουρλέτη και τρίζουν τα δόντια στην Αθήνα

ΑΔΜΗΕ: Οι Γάλλοι “καρφώνουν” Σκουρλέτη και τρίζουν τα δόντια στην Αθήνα
Η RTE δεν θα ακριβοπληρώσει για την απόκτηση του ΑΔΜΗΕ ή για άλλες εξαγορές, είπε ο CEO της εταιρείας.

Οι Γάλλοι υποψήφιοι “μνηστήρες” για την απόκτηση του 24% του ΑΔΜΗΕ “καρφώνουν” τον Πάνο Σκουρλέτη, τονίζοντας ότι περιμένουν περαιτέρω πληροφόρηση από την ελληνική πλευρά, η οποία έχει καθυστερήσει πολύ! Μάλιστα, ο διαχειριστής ηλεκτρικής ενέργειας RTE, θυγατρική της κρατικής EDF, τρίζει τα δόντια στην Αθήνα, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται να “ακριβοπληρώσει” για την εξαγορά ποσοστού της εταιρείας.

Μιλώντας στο Reuters, ο CEO της γαλλικής RTE διευκρινίζει ότι η εταιρεία εξετάζει την υποβολή δεσμευτικής προσφοράς, αλλά ακόμη περιμένει επιπλέον πληροφόρηση από την Αθήνα. “Η RTE δεν θα ακριβοπληρώσει για την απόκτηση του ΑΔΜΗΕ ή για άλλες εξαγορές”, είπε ο ίδιος.

“Δεν έχουμε την πρόθεση να ξοδέψουμε χρήματα για να χάσουμε χρήματα, μόνο και μόνο για να το κάνουμε πρώτοι. Πρέπει να έχουμε κέρδος,” συμπλήρωσε ο CEO.

Ο Brottes πρόσθεσε δε ότι αν και οι διεθνείς επενδύσεις ίσως να μην είναι υπερβολικά επικερδείς από την αρχή, θα πρέπει να πληρούν κάποια ελάχιστα κριτήρια κερδοφορίας.

Σημειώνεται ότι με βάσει τις οδηγίες ανταγωνισμού στην ΕΕ, η RTE δεν μπορεί να καταθέσει προσφορά για έναν ανεξάρτητο διαχειριστή που έχει αποσχιστεί από επιχείρηση ηλεκτρισμού.

Όπως ο ΑΔΜΗΕ, η RTE είναι ένας “Ανεξάρτητος Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς”, που ανήκει σε μια καθετοποιημένη εταιρία ηλεκτρισμού, αλλά με ξεχωριστή διοίκηση και μπορεί να καταθέσει προσφορά μόνο σε διαχειριστές με ανάλογο νομικό καθεστώς, σημειώνει το Reuters.

Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημανθεί ότι και οι Αζέροι της Socar είχαν εκφράσει δυσφορία για τις καθυστερήσεις του υπουργείου, προκαλώντας την παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο οποίος απομάκρυνε τον κ. Σκουρλέτη από τα παζάρια για ΔΕΣΦΑ και όρισε νέα διαπραγματευτική ομάδα, με αποτέλεσμα Αθήνα και Socar να βρουν τη χρυσή τομή για την εξαγορά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play