Στο “τρέξιμο” για τις διοικητικές αλλαγές στις τράπεζες

Στο “τρέξιμο” για τις διοικητικές αλλαγές στις τράπεζες
Η αλλαγή της διοικητικής πυραμίδας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας αποτελεί προαπαιτούμενο, το οποίο πρέπει άμεσα να ολοκληρωθεί, καθώς οι δανειστές έχουν δώσει περιθώριο μέχρι το τέλους του τρέχοντος έτους.

Το “καυτό” ζήτημα της νέας διοικητικής στελέχωσης των εγχώριων τραπεζών βρίσκεται στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, καθώς αύριο καταφτάνουν οι εκπρόσωποι των θεσμών στην Αθήνα για την δεύτερη αξιολόγηση.

Σημειώνεται πως η αλλαγή της διοικητικής πυραμίδας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας αποτελεί προαπαιτούμενο, το οποίο πρέπει άμεσα να ολοκληρωθεί, καθώς οι δανειστές έχουν δώσει περιθώριο μέχρι το τέλους του τρέχοντος έτους.

Στην τριμερή ιδιαίτερη αναφορά αναμένεται να γίνει στην Τράπεζα Πειραιώς, καθώς όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές πρέπει εδώ και τώρα να συμφωνήσουν και να αποφασίσουν για τα πρόσωπα, τα οποία θα καλύψουν τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα συνεδρίασε η nomination committee, τα μέλη της οποίας αποφάσισαν ότι η ανακοίνωση για το ηγετικό δίδυμο της Πειραιώς πρέπει να είναι μια και όχι σε δόσεις, πρώτα δηλαδή ο πρόεδρος και μετά ο CEO.

Στο μεταξύ, επί “τάπητος” θα βρεθούν και οι ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των “κόκκινων” δανείων, που σημαίνει πως στο τραπέζι θα βρεθεί το σχέδιο νόμου για τον εξωδικαστικό, το οποίο πήρε την έγκριση του ΚΥΣΙΟΠ την περασμένη εβδομάδα.

Τράπεζες και Δημόσιο αναμένεται μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο να έχουν τραβήξει το καλώδιο στις μη βιώσιμες επιχειρήσεις, γεγονός που θα φέρει πέρα από μεγάλο “ξεκαθάρισμα” στην αγορά και πολλά “λουκέτα” στα μαγαζιά, τα οποία δεν μπορούν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play