Κλείνει ένα ακόμη προαπαιτούμενο: Κατατέθηκε η τροπολογία για το 5% του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ

Κλείνει ένα ακόμη προαπαιτούμενο: Κατατέθηκε η τροπολογία για το 5% του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ
Με την τροπολογία φέρεται προς κύρωση από την Βουλή η τροποποίηση της Συμφωνίας Μετόχων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telecom, η οποία είχε κυρωθεί με το άρθρο δεύτερο του ν. 3676/2008 και υπογράφτηκε την 10η Οκτωβρίου.

“Κλείνει” ένα ακόμη προαπαιτούμενο, το οποίο αφορά στη μεταβίβαση του 5% του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ, καθώς ο μεσημερί της Δευτέρας κατατέθηκε η σχετική τροπολογία.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους, με την προτεινόμενη τροπολογία φέρεται προς κύρωση από την Βουλή, η τροποποίηση της Συμφωνίας Μετόχων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telecom A.G. (τα Μέρη), που είχε κυρωθεί με το άρθρο δεύτερο του ν. 3676/2008, η οποία υπογράφηκε την 10η Οκτωβρίου 2016 και προβλέπει κατά βάση τα εξής:

1. Συμφωνείται από τα Μέρη η τροποποίηση του άρθρου 21 της Συμφωνίας Μετόχων και ειδικότερα ορίζεται ότι, εφεξής, καμία τροποποίηση, διαφοροποίηση ή παραίτηση από την παρούσα Συμφωνία δεν θα απαιτεί περαιτέρω ενέργειες για την ισχύ της, πλην του έγγραφου τύπου που υπογράφεται προσήκοντος από τα Μέρη. (σήμερα προβλέπεται η κύρωση τυχόν τροποποιήσεων κ.λπ. με νόμο).

2. Τίθενται οι όροι για την ισχύ της προς κύρωση Συμφωνίας καθώς και οι συνέπειες από την μη εκπλήρωσή τους εντός της αναφερόμενης προθεσμίας (30η Οκτωβρίου 2016).

3. Προβλέπονται αμοιβαίες διαβεβαιώσεις που παρέχουν τα Μέρη μεταξύ ους, τροποποιούνται τα στοιχεία επικοινωνίας των Μερών κ.λπ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play