Ποιοί συνθέτουν το Εποπτικό Συμβούλιο στο Υπερταμείο

Ποιοί συνθέτουν το Εποπτικό Συμβούλιο στο Υπερταμείο
Συμμετοχή και της Όλγας Χαρίτου από ελληνικής πλευράς, της συζύγου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορου Παπαδόπουλου, για την οποία υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ολοκληρώθηκε η στελέχωση του Εποπτικού Συμβουλίου του νέου Υπερταμείου, το οποίο θα πρέπει να έχει τεθεί σε λειτουργία ως τα τέλη του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τις “επιταγές” του Eurogroup.

Η σύνθεση του Εποπτικού Συμβουλίου δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Στο Εποπτικό Συμβούλιο συμμετέχουν οι κ.κ. Γεώργιος Σταμπουλής Γεώργιος – Σπύρος Ταβλάς και Όλγα Χαρίτου από ελληνικής πλευράς, ενώ τους δανειστές εκπροσωπούν ο Γάλλος Jacques Henri Pierre Catherine Le Pape και ο Ισπανός David Vegara Figueras.

Ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, ο οποίος θα είναι ο κ. Le Pape καθώς και ο αναπληρωτής του αναμένεται να εκλεγούν στην πρώτη συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου.

Η κυρία Χαρίτου είναι τραπεζικό στέλεχος και σύζυγος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορου Παπαδόπουλου.

Ο κ. Γιώργος Ταβλάς είναι στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος και καθηγητής του πανεπιστημίου του Λέστερ, ενώ ο κ. Γιώργος Σταμπουλής είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου Jacques Le Pape είναι πρώην συνεργάτης της σημερινής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κρίστιν Λαγκαρντ, ενώ ο κ. David Vegara Figueras είναι πρώην στέλεχος του ESM, παλαιότερα του ΔΝΤ και πρώην υφυπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Θαπατέρο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play