Ακόμα και για 500 ευρώ: “Σκοτώνουν” οι πλειστηριασμοί!

Ακόμα και για 500 ευρώ: “Σκοτώνουν” οι πλειστηριασμοί!
Νεκρός 60χρονος ύστερα από καρδιακό «σοκ», όταν έλαβε το ειδοποιητήριο της κατάσχεσης. Σε απελπισία χιλιάδες πολίτες απειλούν μέχρι και με αυτοκτονία, αν βγουν οι περιουσίες στους στο… «σφυρί». Άπραγη και αμήχανη η κυβέρνηση μπροστά σε σκηνές ροκ.

Οι πρώτες… τραγωδίες από το μαζικό «κύμα» των πλειστηριασμών άρχισαν να καταγράφονται. Ειδικά από τη στιγμή που Δημόσιο και τράπεζες «σαρώνουν» ακόμη και τις περιπτώσεις πρώτης κατοικίας, βγάζοντας στο σφυρί τα σπίτια, τις περιουσίες των πολιτών μέχρι και για 500 μόλις ευρώ!

Οι σκηνές «ροκ», που διαδραματίστηκαν στα Ειρηνοδικεία Πατρών και Καλαμάτας την περασμένη εβδομάδα, ήταν μόνο ένα μικρό «δείγμα» από τα δυσάρεστα γεγονότα, που πρόκειται να ακολουθήσουν. Άλλωστε, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους το πλάνο της κυβέρνησης προβλέπει άλλους 600 πλειστηριασμούς.

Η λαϊκή οργή για τις περιουσίες, που χάνονται και μάλιστα με την υπογραφή της Αριστεράς κατά τον έκτο και σκληρότερο χρόνο λιτότητας, που διανύει η χώρα, αναμένεται να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο μέλλον, αν σκεφτεί κανείς ότι μόλις την περασμένη Παρασκευή 60χρονος οικογενειάρχης «έφυγε» από τη ζωή, όταν έλαβε στα χέρια του την εντολή της εφορίας για κατάσχεση του ακινήτου του.

Το τραγικό αυτό συμβάν πληροφορήθηκε το www.pagenews.gr, ύστερα από καταγγελία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος ήταν στο σπίτι του στον Άγιο Στέφανο μαζί με τη γυναίκα του, όταν έλαβε το ειδοποιητήριο της κατάσχεσης. Αμέσως ένιωσε έντονη δυσφορία και μεταφέρθηκε σε γνωστό νοσοκομείο, όπου άφησε και την τελευταία του πνοή, έπειτα από καρδιακό σοκ.

Την περασμένη εβδομάδα οι υποθέσεις πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία Αττικής ήταν δεκάδες. Η καθημερινή ροή συνεχίζεται ακάθεκτη. Άνεργοι, όπως ήταν και ο άτυχος 60χρονος, χάνουν τα σπίτια τους, καθώς δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα «κόκκινα δάνεια» τους, ακόμα και μετά από διακανονισμό. Οι πλειστηριασμοί δεν «χτυπούν» μόνο τα υψηλού βιοτικού επιπέδου νοικοκυριά. Στο «σφυρί» βγαίνουν κατοικίες και στις λεγόμενες «λαϊκές» γειτονιές της Αττικής, όπως είναι το Λαύριο, το Ίλιον, η Νίκαια, τα Μέγαρα, ο Πειραιάς, το Κορωπί, η Νέα Ιωνία. Αυτό σημαίνει πως στο «στόχαστρο» δεν μπαίνουν αποκλειστικά και μόνο οι βίλες, αφού σε πλειστηριασμό βγήκε και διαμέρισμα 80 τμ, στο οποίο διέμενε εξαμελής οικογένεια. Ενώ, όπως όλα δείχνουν, κριτήριο δεν αποτελεί το ύψος του μη εξυπηρετούμενου δανείου, αφού το «κύμα» έχει συμπαρασύρει και οφειλέτες κάτω των 9.000 ευρώ ή ακόμα χειρότερα και των 500 ευρώ!

Η κοινή γνώμη, η οποία έχει κουραστεί από τις «φρούδες» ελπίδες, από τα απανωτά ψέματα, από την ολοένα και εντεινόμενη κρίση, βρίσκεται σε έξαλλη κατάσταση και κανείς δεν ξέρει, τί πρόκειται να συμβεί όσο η κυβέρνηση βάζει «χέρι» στις περιουσίες χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι από τη μία μέρα στην άλλη βρίσκονται στο δρόμο!

Οι πολίτες προχωρούν σε διαμαρτυρίες. Χαρακτηριστική η μαζική παράσταση διαδηλωτών στη συμπρωτεύουσα, η οποία μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Αστυνομικοί απέκλεισαν την είσοδο του δικαστικού μεγάρου, γεγονός που πυροδότησε ένταση. Ένας εκ των διαδηλωτών φέρεται ότι πέταξε μπουκάλι με νερό εναντίον αστυνομικού και ακολούθησε η προσαγωγή του.Στην κυβέρνηση κάνουν ότι δεν βλέπουν

Η κυβέρνηση από την πλευρά της ακολουθεί και στο ζήτημα των πλειστηριασμών την τακτική του «δεν βλέπω, δεν ακούω». Την ώρα που οι απειλές ακόμα και για αυτοκτονία δίνουν και παίρνουν στο άκουσμα της κατάσχεσης, το Μαξίμου επιμένει πως δεν κατάσχεται η πρώτη κατοικία και τα βάζει με τα ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για παραπλανητικά ρεπορτάζ.

Το… απολογητικό non paper, που εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή, ήταν μία κίνηση αμηχανίας από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία βλέπει να απειλείται όχι μόνο από τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και από την οργισμένη κοινή γνώμη. Το εντυπωσιακό παρόλα αυτά είναι ότι στο ίδιο non paper υπάρχει και η ωμή παραδοχή ότι το 33% των δανειοληπτών είναι αντιμέτωπο με τις τράπεζες για «κόκκινα» δάνεια.

Ενόψει ανασχηματισμού, ωστόσο, τα επικοινωνιακά τρικ… παραμένουν η λύση στην κοινωνική κρίση. Ο υπουργός Εσωτερικών, αφού ζήτησε συγνώμη, επικαλούμενος την εντολή του πρωθυπουργού, διαβεβαίωσε ότι δεν θα βγει πρώτη κατοικία στο «σφυρί», ενώ ήδη έχουν βγει πάνω από μία.

Μιλώντας την περασμένη Κυριακή στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είπε: “Δεν θα ξαναγίνει… Δεν συμφωνώ να αγγίξουμε την πρώτη κατοικία των ανθρώπων. Ούτε κατά διάνοια. Και αυτή είναι πολύ σαφής οδηγία που έδωσε και ο Πρωθυπουργός και σε εμένα και προς κάθε κατεύθυνση χθες”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play