Reuters: Χάνεται η υπομονή με την Ελλάδα, τη Δευτέρα ίσως λάβει τη μισή δόση

Reuters: Χάνεται η υπομονή με την Ελλάδα, τη Δευτέρα ίσως λάβει τη μισή δόση
Στην πιθανότητα το Eurogroup της Δευτέρας να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση μέρους της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ αναφέρεται το Reuters, επικαλούμενο ευρωπαίους αξιωματούχους.

«Οι περισσότεροι υπουργοί στο Eurogroup έχουν χάσει την υπομονή τους με την Ελλάδα και συνεχίζουν να πιέζουν γιατί πιστεύουν ότι η Ελλάδα κάνει πράγματα μόνο υπό πίεση. Αν δεν είναι έτοιμα όλα, τότε θα περιμένουν», τονίζεται στο δημοσίευμα, ενώ σύμφωνα με αξιωματούχο που μίλησε στο πρακτορείο το θέμα που δεν έχει κλείσει αφορά το υπερταμείο των ιδιωτικοποιήσεων.

«Είναι πιθανό αυτό να έχει λυθεί μέχρι το πρωί της Δευτέρας» προσθέτει ο αξιωματούχος με το Reuters να επισημαίνει ότι αν η ελληνική κυβέρνηση δεν εκπληρώσει στο σύνολο τα προαπαιτούμενα ενδεχομένως να μην πάρει τα χρήματα αυτά που είναι απαραίτητα για να αποπληρώσει τις οφειλές της στους ιδιώτες.

«Μπορεί να πάρουν 1,7 δισ. ευρώ τη Δευτέρα αλλά μπορεί τελικά να πάρουν και το σύνολο των 2,8 δισ. ευρώ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ευρωπαίους αξιωματούχος.

Υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα υποχρεούται να υλοποιήσει ένα πακέτο 15 προαπαιτούμενων μέτρων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η οποία θα απελευθερώσει τη δόση του τρίτου πακέτου.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την Παρασκευή, ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης ανέφερε ότι το πρωί της Δευτέρας θα συγκληθεί τελικά η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup (EuroWorking Group) με σκοπό να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση. Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα η ίδια πηγή είχε αναφέρει πως το ΕWG θα συγκληθεί μόνο εφόσον οι θεσμοί πιστοποιήσουν πως όλα τα προαπαιτούμενα έχουν ολοκληρωθεί από ελληνικής πλευράς.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων,Ανίκα Μπράιτχαρντ, έκανε λόγο για «σημαντική» πρόοδο που έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες στην υλοποίηση των τελευταίων προαπαιτούμενων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play