Θεσσαλονίκη: Μεγάλα προβλήματα για το Σύλλογο Συνδρόμου Down

Θεσσαλονίκη: Μεγάλα προβλήματα για το Σύλλογο Συνδρόμου Down
Στις 450 οικογένειες απ' όλη την Ελλάδα ανέρχεται ο αριθμός των μελών του Συλλόγου.

Την πολύ δύσκολη στην οποία έχει περιέλθει ο Σύλλογος Συνδρόμου Down στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του, Σταύρος Τσιφλίκης, μιλώντας την Παρασκευή στο ρ/σ ”Πρακτορείο”. 

“Είναι 30 Σεπτεμβρίου και δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσουμε τα προγράμματα τη νέα σχολική χρονιά”, δήλωσε ο κ. Τσιφλίκης, ζητώντας την υποστήριξη των πολιτών ώστε να συνεχίσουν τα παιδιά να ασκούν τις δεξιότητες τους.

Όπως διευκρινίζει, ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος δεν είχε ποτέ κρατική επιχορήγηση και μέχρι τώρα στηρίζονταν μόνο σε δωρεές και σ΄ένα εργαστήριο κατασκευής μπομπονιέρων.

Η γενικότερη κρίση όμως έχει οδηγήσει σε μεγάλη μείωση των δωρεών και των παραγγελιών με συνέπεια ο Σύλλογος να αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και να έχει αναστείλει τα εκπαιδευτικά του προγράμματα.

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος έχει 450 οικογένειες-μέλη από όλη την Ελλάδα και μόνο στη Θεσσαλονίκη, μετέχουν 90 άτομα στα προγράμματά του από δύο ετών έως 65. “Προγράμματα”, εξηγεί ο κ. Τσιφλίκης, “που βοηθούν ώστε να παρέχονται σε άτομα με Σύνδρομο Down δεξιότητες που για τους υπόλοιπους είναι φυσιολογικές και δεν χρειάστηκε να τις μάθουν”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play