Μικρά μυστικά για τέλειο σπιτικό ποπ κορν!
Τώρα που μπήκε πλέον το φθινόπωρο για τα καλά και τα βράδια πλέον η θερμοκρασία ολοένα και πέφτει, τι καλύτερο από βραδινές προβολές αγαπημένων ταινιών στο σπίτι είτε με φίλους, είτε με το έτερόν σας ήμισυ;
Οι προβολές όμως εκτός από καλή παρέα, απαιτούν κι εκείνη την γνώριμη μυρωδιά του φρεσκοψημένου ποπ κορν!
Δείτε λοιπόν μερικά μικρά μυστικά για να πετύχετε ποπ κορν καλύτερο κι από αυτό που αγοράζετε στα σινεμά!
ΑναλογίαΓια 1 μεγάλο μπολ ποπ κορν θα χρειαστείς 1/3 φλιτζανιού σπόρους καλαμποκιού για popcorn, 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο, 1 κουτ. σούπας βούτυρο για γεύση και αλάτι για το σερβίρισμα. Όσο για το σκεύος, θα χρειαστείς μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι.
ΈλεγχοςΖέστανε το λάδι στην κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε 3-4 σπόρους καλαμποκιού στην κατσαρόλα και σκέπασε με το καπάκι.
ΜέτραΌταν σκάσουν τα λίγα σποράκια που έβαλες αρχικά πρόσθεσε και τα υπόλοιπα φροντίζοντας να απλωθούν σε 1 στρώση στον πάτο της κατσαρόλας. Σκέπασε με το καπάκι και τράβα την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μέτρα μέχρι το 30! Με αυτόν τον τρόπο πρώτα ζεσταίνεται το λάδι, ενώ στη συνέχεια η αναμονή των 30 δευτερολέπτων φέρνει όλους τους σπόρους στη σωστή θερμοκρασία, ώστε όταν τα επαναφέρεις στη φωτιά να σκάσουν όλα μαζί ταυτόχρονα και να μη μείνει κανένα πίσω.
Παφ!Αφού μετρήσεις ως το 30, λοιπόν, βάζεις ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά και οι σπόροι καλαμποκιού αρχίζουν να σκάνε. Μόλις αρχίσουν να σκάνε, κούνησε απαλά την κατσαρόλα μπρος-πίσω πάνω στο μάτι της κουζίνας. Όταν αραιώσουν τα χαρακτηριστικά “παφ – παφ” από την κατσαρόλα, απομάκρυνε από τη φωτιά, ξεσκέπασε την κατσαρόλα και ρίξε το popcorn μέσα σε 1 μεγάλο μπολ.
ΒούτυροΑν δεν θες να στερηθείς τη χαρακτηριστική γεύση και το άρωμα που χαρίζει στο ποπ κορν το βούτυρο, αφού το βγάλεις από την καυτή κατσαρόλα ρίξε μέσα το βούτυρο να λιώσει. Ρίξε το λιωμένο βούτυρο πάνω από τα ποπ κορν, ανακάτεψε καλά, αλάτισέ τα και είναι έτοιμα!
Εναλλακτικές ιδέες:Μπορείς να σερβίρεις το ποπ κορν σου πασπαλισμένο με κάποιο από τα παρακάτω υλικά: καπνιστή πάπρικα, πιπέρι καγιέν, τσίλι, κάρυ σε σκόνη, κύμινο, τριμμένη παρμεζάνα, ακόμα και με λιωμένη σοκολάτα ή τρούφα!
Extra tip:
Για να αποφύγεις τη δημιουργία ατμού που θα κάνει το ποπ κορν σου λιγότερο τραγανό, προσπάθησε να αφήσεις λίγο ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας.
Καλή απόλαυση και καλή προβολή!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας