Εισφορές: Ποιο είναι το βασικό σενάριο Κατρούγκαλου

Εισφορές: Ποιο είναι το βασικό σενάριο Κατρούγκαλου
Στο τραπέζι έχει πέσει ο υπολογισμός των εισφορών για το Α' εξάμηνου του 2017 με βάση τα εισοδήματα που δηλώθηκαν το 2015 και το Β' εξάμηνο του 2017 θα γίνεται συμψηφισμός με βάση τα εισοδήματα που δηλώθηκαν το 2016, όπως αυτά προέκυψαν μετά την εκκαθάριση των φορολογικών τους δηλώσεων.

Στο επικρατέστερο σενάριο, που εξετάζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για τις εισφορές, αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας κατά τη χθεσινή του συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας. 

Επικρατέστερο, σύμφωνα με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, στο τραπέζι έχει πέσει ο υπολογισμός των εισφορών για το Α’ εξάμηνου του 2017 με βάση τα εισοδήματα που δηλώθηκαν το 2015 και το Β’ εξάμηνο του 2017 θα γίνεται συμψηφισμός με βάση τα εισοδήματα που δηλώθηκαν το 2016, όπως αυτά προέκυψαν μετά την εκκαθάριση των φορολογικών τους δηλώσεων.

Όσον αφορά το «πάγωμα» των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών, ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και για το θέμα αυτό, παράλληλα με τη συνολική διαχείριση του ιδιωτικού χρέους (επιχειρήσεων και νοικοκυριών) για οφειλές σε δημόσιο και τράπεζες.

Σχετικά με τις εργοδοτικές εισφορές, ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχθηκε ότι οι εισφορές είναι πράγματι πολύ υψηλές, «από τις υψηλότερες στην Ευρώπη», επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι δεν είναι δυνατόν να μειωθούν αυτή τη στιγμή, γιατί θα είναι αδύνατη η καταβολή ακόμη και των σημερινών χαμηλών συντάξεων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΒΕΑ Παύλος Ραβάνης, επισήμανε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί λύση για τους χιλιάδες οφειλέτες προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, προκειμένου να πληρώνουν από τη νέα χρονιά, τις τρέχουσες ασφαλιστικές τους εισφορές και να εξασφαλίσουν ασφαλιστική ενημερότητα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play