Εγκαινίασε μονάδα παραγωγής στην Ιταλία η Philip Morris International

Εγκαινίασε μονάδα παραγωγής στην Ιταλία η Philip Morris International
Πρόκειται για μονάδα παραγωγής μεγάλης κλίμακας δύο θερμαινόμενων προϊόντων καπνού εναλλακτικών σε σχέση με τα συμβατικά τσιγάρα.

Την πρώτη της μονάδα παραγωγής μεγάλης κλίμακας δύο θερμαινόμενων προϊόντων καπνού εναλλακτικών σε σχέση με τα συμβατικά τσιγάρα εγκαινίασε πρόσφατα στην Ιταλία η Philip Morris International Inc.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αρχική ετήσια δυναμικότητα παραγωγής της μονάδας θα ανέρχεται περίπου στα 30 δισεκατομμύρια τεμάχια.

Όπως σημειώνεται, αντιπροσωπεύοντας μια επένδυση, το ύψος της οποίας προβλέπεται να ανέλθει σε περίπου 500 εκατ. ευρώ, η εν λόγω υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής απασχολεί επί του παρόντος πάνω από 300 άτομα και όταν τεθεί σε πλήρη λειτουργία, μπορεί να απασχολήσει έως και 600 άτομα. Οι θυγατρικές εταιρείες της PMI στην Ιταλία απασχολούν ήδη πάνω από 1000 εργαζόμενους. Η προϋπάρχουσα πιλοτική μονάδα θα καταστεί σταδιακά κέντρο κατάρτισης για τη συνέχιση της ανάπτυξης της παραγωγικής τεχνογνωσίας της PMI και θα λειτουργεί ως πυρήνας γνώσης για άλλες μονάδες παραγωγής της εταιρείας.

Πάνω από μια δεκαετία, η PMI επενδύει, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην ανάπτυξη και τη διεξοδική επιστημονική αξιολόγηση των προϊόντων που έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάζουν μικρότερο κίνδυνο πρόκλησης βλάβης συγκριτικά με εκείνον των τσιγάρων. Περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα πλατφορμών προϊόντων που είτε περιέχουν είτε δεν περιέχουν καπνό. Η συσκευή θέρμανσης καπνού ΙQOS, η πρώτη στο είδος της που διατέθηκε στο εμπόριο τον Νοέμβριο του 2014, διατίθεται, τώρα, σε πόλεις δέκα χωρών και η PMI σκοπεύει να επεκτείνει την πώλησή της σε κύριες πόλεις άλλων δέκα αγορών πριν από το τέλος του έτους. Τα αποτελέσματα της εμπορικής διάθεσης του συγκεκριμένου προϊόντος έως σήμερα είναι ενθαρρυντικά.

 Η εκτεταμένη έρευνα με σκοπό την τεκμηρίωση της δυνατότητας του προϊόντος να παρουσιάσει μικρότερο κίνδυνο πρόκλησης βλάβης συγκριτικά με τη συνέχιση του καπνίσματος τσιγάρων έχει προχωρήσει σημαντικά, αποφέροντας έως σήμερα πολύ ελπιδοφόρα αποτελέσματα. Οποιοδήποτε συμπέρασμα σχετικά με τον μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών θα βασίζεται στο σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων.

Ο κ. Ανδρέας Καλαντζόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της PMI δήλωσε σχετικά: “φιλοδοξία μας είναι να ηγηθούμε μιας πλήρους κλίμακας προσπάθειας ώστε να διασφαλίσουμε ότι τα μη καιόμενα προϊόντα καπνού θα αντικαταστήσουν εν τέλει τα τσιγάρα προς όφελος των ενήλικων καπνιστών, της κοινωνίας, της εταιρείας μας, καθώς και των μετόχων μας. Η εν λόγω μονάδα παραγωγής αποτελεί ορόσημο στον οδικό μας χάρτη προς αυτήν την παραδειγματική μεταστροφή. Η επένδυση αυτή τονίζει την ισχυρή δέσμευσή μας όσον αφορά την Ιταλία και συγκεκριμένα, την περιοχή της Μπολόνιας, η οποία όχι μόνο αποτελεί την έδρα ενός από τα πλέον προηγμένα τεχνολογικά εργοστάσια παραγωγής φίλτρων στην Τζόλα Πρεντόζα, αλλά παράλληλα προσφέρει άριστες υποδομές και, το κυριότερο, πρόσβαση σε ανθρώπινο δυναμικό με εξαιρετικά ταλέντα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play