Η Αριστερά αγωνιά μήπως ταυτιστεί με τις ιδιωτικοποιήσεις

Η Αριστερά αγωνιά μήπως ταυτιστεί με τις ιδιωτικοποιήσεις
Οι έξι ΔΕΚΟ, που περνούν στο υπερταμείο, δεν πάνε προς πώληση. Μόνο ο Ιησούς θα τις αγόραζε, δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης στη Βουλή.

Η κυβέρνηση αγωνία να μην ταυτιστεί με τις… ιδιωτικοποιήσεις και στελέχη της προχωρούν σε τρομερές δηλώσεις, προκειμένου να ξορκίσουν το παραπάνω ενδεχόμενο. Μία από αυτές είναι και η πρόσφατη του υπουργού Υποδομών στη Βουλή, ο οποίος επικαλέστηκε μέχρι και τον Ιησού, για να πείσει τους ακροατές ότι στόχος της Αριστεράς είναι αποκλειστικά και μόνο η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

“Δεν μπορεί με τους κανόνες της αγοράς, που επικαλείται η νεοφιλεύθερη πτέρυγα της Βουλής κι όσες την αβαντάρουν να υπάρξει ιδιώτη, που θα ενδιαφερθεί για έναν φορέα, που έχει 800 εκατομμύρια ευρώ δάνειο, δεν έχει περιουσία κι έχει πολλά εκατομμύρια διεκδικήσεις, εκτός αν κατέβει ο Ιησούς Χριστός να την αγοράσει. Άρα οι καταγγελίες ότι πάνε αυτοί οι φορείς για πώληση δεν ισχύει. Αυτοί οι φορείς δεν πάνε για πώληση. Δεν πάνε για ιδιωτικοποίηση”, είπε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σπίρτζης, επιδιώκοντας να κατευνάσει τα άγρια πνεύματα, τα οποία τονίζουν ότι η Αριστερά ξεπουλά το δημόσιο πλούτο, ενώ όταν ήταν αντιπολίτευση παρεμπόδιζε κάθε είδους ιδιωτικοποίηση.

Στο μεταξύ, στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης.  Ειδικότερα, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο ίδιος ανέφερε πως ”η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει την υπονόμευση”.

”Να διευκρινίσω: Μη θεωρείτε δεδομένο αυτό που προπαγανδιστικά ακούγεται από την αντιπολίτευση ότι η μεταφορά στο Υπερταμείο σημαίνει ιδιωτικοποίηση”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης και συνέχισε: ”Η αντιπολίτευση δεν έχει επιλέξει τη συνεννόηση, αλλά την υπονόμευση”, δήλωσε ο υπουργός.

Μάλιστα, ο υπουργός Περιβάλλοντος υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να ταυτίζεται η μεταφορά μίας επιχείρησης στο υπερταμείο με πώληση, καθώς ”είναι δύο διαφορετικά πράγματα”. “Για τις ιδιωτικοποιήσεις υπάρχει το ΤΑΙΠΕΔ που στη σύστασή του έχει σκοπό τις ιδιωτικοποιήσεις”, είπε .

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play