Ντομπρόβσκις: Ο λαϊκισμός του Τσίπρα έφερε πιο σκληρή λιτότητα!

Ντομπρόβσκις: Ο λαϊκισμός του Τσίπρα έφερε πιο σκληρή λιτότητα!
Ο λαϊκισμός δεν λύνει προβλήματα. Ο λαϊκισμός δημιουργεί προβλήματα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΕ σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στη Ρίγα με θέμα την ενίσχυση των λαϊκιστικών κομμάτων σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στον Αλέξη Τσίπρα και στο λαϊκισμό, που ο ίδιος επιδεικνύει, έριξε τις ευθύνες για τη σκληρή λιτότητα, που έχει επιβληθεί στη χώρα μας, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βλάντις Ντομπρόβσκις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα οδηγήθηκε σε ύφεση εξαιτίας της λαϊκίστικης στάσης της αριστερής κυβέρνησης του κ. Τσίπρα το 2015. Υπενθυμίζεται πως ο αντιπρόεδρος της ΕΕ είχε δηλώσει μήνες νωρίτερα πως αν η χώρα δεν είχε προχωρήσει σε εκλογές, θα είχε βγει από το μνημόνιο στα τέλη του 2014.

“Ο λαϊκισμός δεν λύνει προβλήματα. Ο λαϊκισμός δημιουργεί προβλήματα”, δήλωσε ο κ. Ντομπρόβσκις, σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στη Ρίγα με θέμα την ενίσχυση των λαϊκιστικών κομμάτων σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

“Μπορούμε να το δούμε αυτό στο κλασικό παράδειγμα της Ελλάδας, στην οποία εκλέχτηκε μια νέα κυβέρνηση με λαϊκίστικη στάση, η οποία διαμήνυε ότι δεν θέλει καθεστώς λιτότητας και ότι μπορεί να ξοδεύει όσο θέλει”, επεσήμανε, σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Ντομπρόβσκις και προσέθεσε:

“Και στην πραγματικότητα η Ελλάδα εφαρμόζει τώρα πιο αυστηρά μέτρα λιτότητας από ό,τι θα ήταν απαραίτητο, αν συνεχίζονταν τότε οι μεταρρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εξαιτίας των πολιτικών της κυβέρνησης Τσίπρα η Ελλάδα επέστρεψε σε ύφεση το 2015, έναντι ανάπτυξης 2,5% που προβλεπόταν να επιτύχει, αν συνέχιζε τις μεταρρυθμίσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play