Αttica Bank: Δανειζόταν με 10% και δάνειζε την «Τοξότης» με 4%!

Αttica Bank: Δανειζόταν με 10% και δάνειζε την «Τοξότης» με 4%!
Το πόρισμα κάνει λόγο για επιτόκιο της τάξης του 2,6%, πάνω από το επιτόκιο καταθέσεων, δηλαδή γύρω στο 4%, τη στιγμή που οι τράπεζες δανείζονταν από τον ELA με 10%, αλλά στον κ. Καλογρίτσα δάνειζαν με το μισό επιτόκιο!

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για την εταιρία Τοξότης ΑΕ, την κατασκευαστική εταιρεία της οικογένειας Καλογρίτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το πόρισμα, τα δάνεια της Τοξότης ΑΕ, μέσα στο 2015, είναι τρία και τα ποσά τους είναι: 11 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο,20 εκ. ευρώ τον Μάιο και 19,5 εκ. ευρώ το Νοέμβριο. Σύνολο: 50,5 εκ. ευρώ. 

Η Τοξότης ΑΕ είχε από το 2014 πιστοδοτικό όριο στην τράπεζα 10 εκ. ευρώ. Τον Απρίλιο του 2015 όμως το όριο εκτοξεύεται στα 50 εκ ευρώ. Σα να μην φτάνει αυτό, μετά από 16 ημέρες, τον Μάιο του 2015, πηγαίνει στα 100 εκ. ευρώ! Δηλαδή από 10 εκατομμύρια που μπορούσε να πάρει ξαφνικά άνοιγε μια κάνουλα που έφτασε στα 100 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πόρισμα κάνει λόγο για ένα επιτόκιο της τάξης του 2,6% πάνω από το επιτόκιο καταθέσεων, δηλαδή γύρω στο 4%, την στιγμή που οι τράπεζες εκείνη την περίοδο δανείζονταν από τον ELA, δηλαδή με 10%, αλλά στον κ. Καλογριτσα δάνειζαν με το μισό επιτόκιο!

Το πόρισμα διαπιστώνει ότι μέσα στο 2015, στην εταιρία έγιναν 39… διευκολύνσεις! Δηλαδή: Δανειοδοτήσεις, νέα δάνεια για να εξοφλεί παλιότερα, αλλαγή επιτοκίων. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 3 φορές το μήνα κάτι άλλαζε στις συναλλαγές του κ. Καλογρίτσα και η Αττικής ασχολούνταν συνεχώς με την εταιρεία του!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play