Μπισκοτάκια λεμονιού

Μπισκοτάκια λεμονιού
Για να συνοδεύσετε τον καφέ ή το γάλα σας!

Απλά κι εύκολα στην εκτέλεση αλλά νόστιμα και λαχταριστά για να συνοδεύουν τον καφέ ή το γάλα σας!

Υλικά(για 36 μπισκότα)2 φλιτζάνια σκληρό αλεύρι1/2 φλιτζάνι μαλακό φρέσκο βούτυρο και λίγο επιπλέον για το ταψί1 φλιτζάνι ζάχαρη και λίγη επιπλέον για το πασπάλισμα2 αυγά1 1/2 κοφτό κουταλάκι μπέικιν πάουντερελάχιστο αλάτι4 κουταλιές χυμός λεμονιούτο ξύσμα 1 λεμονιού

ΕκτέλεσηΧτυπάτε μαζί στο μίξερ για 4′ το βούτυρο με τη ζάχαρη, το ολόκληρο αυγό και τον κρόκο του δεύτερου. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπείκιν πάουντερ και το αλάτι. Το προσθέτετε στο μείγμα του βουτύρου, καθώς επίσης και το χυμό με το ξύσμα λεμονιού. Δουλεύετε τη ζύμη. Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί. Ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και κόβετε με κουπ πατ, σε ό,τι σχήμα θέλετε, μικρά μπισκοτάκια. Τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί με τρόπο ώστε το ένα να απέχει αρκετά από το άλλο. Χτυπάτε το δεύτερο ασπράδι με λίγο νερό και αλείφετε τα μπισκοτάκια. Τα πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 10′ περίπου. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα σερβίρετε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play