Τσίπρας: “Τρέχει” για να προλάβει τους χρόνους

Τσίπρας: “Τρέχει” για να προλάβει τους χρόνους
Από τη μία η δεύτερη αξιολόγηση, από την άλλη τα παρατράγουδα με τις τηλεοπτικές άδειες και στη μέση ο πρωθυπουργός που τρέχει και δεν φτάνει, καθώς ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και οι δανειστές σφίγγουν το ζωνάρι. Στην... "αντίπερα όχθη" ο κ. Μηστοτάκης ετοιμάζεται για την... επόμενη μέρα. Διαβάστε στο www.pagenews.gr το σχόλιο του Γιάννη Σαραντάκου για τα "μέτωπα" της κυβέρνησης και τα πλάνα της ΝΔ.

Με το “βλέμμα” στραμμένο στα χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση του δεύτερου μέρους της αξιολόγησης, αλλά και στα όσα συμβαίνουν στο τηλεοπτικό τοπίο, “κινούνται” τα τελευταία 24ωρα κυβέρνηση και αντιπολίτευση. 

Για τον κ. Τσίπρα, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για την Γ.Σ του ΟΗΕ , ο χρόνος είναι ο βασικός του αντίπαλος και στα δύο αυτά θέματα. Ως προς την αξιολόγηση, θα πρέπει να έχει κλείσει όλες τις εκκρεμότητες μέσα στις προσεχείς δέκα ημέρες κάτι που – αυτή την ώρα – φαντάζει αδύνατο – με δεδομένους τους ρυθμούς της κυβέρνησής του. 

Την ίδια στιγμή, οι εξελίξεις γύρω από το θέμα των τηλεοπτικών αδειών γυρνούν μπούμερανγκ για την κυβέρνηση, μετά και τις αποκαλύψεις σχετικά με τον έλεγχο των “πόθεν έσχες” των υπερθεματιστών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και βουλευτές της πλειοψηφιας αδυνατούν να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα Καλογρίτσα, ενώ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξακολουθεί να εκφράζει (με έντονο τρόπο) την αντίθεση του στη συμμετοχή του συγκεκριμένου επιχειρηματία στον διαγωνισμό.

Στη ΝΔ , αναμένουν τις δημοκοπήσεις, οι οποίες θα καταγράφουν τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης στα όσα εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ. Στο επιτελείο του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι ο ίδιος εξέπεμψε μήνυμα ρεαλισμού, απέφυγε τις πολλές υποσχέσεις, ενώ οι συνεργάτες του τονίζουν ότι ό,τι είπε ο επικεφαλής της “γαλάζιας” παράταξης, ήταν κοστολογημένο.

Στην Πειραιώς θεωρούν ότι η χώρα βρίσκεται πλέον σε μια άτυπη προεκλογική περίοδο και σχεδιάζουν ήδη τα επόμενα βήματα. Ο κ. Μητσοτάκης θα επιδίωξει να φέρει στη Βουλή (στην επιτροπή θεσμών και στην ολομέλεια) το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, καθώς θεωρεί ότι αυτό ακυρώνει πλήρως την ρητορική Τσιπρα περί “ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς”.

Ταυτόχρονα, στη ΝΔ εκτιμούν ότι κρίσιμη παράμετρος για τις εξελίξεις θα είναι και οι αποφάσεις, που θα ληφθούν (πιθανότατα σήμερα) για την τράπεζα Αττικής. Σημειώνεται, ότι ο κ. Μητσοτάκης στην συνέντευξή του στο Βελλίδειο είχε παρομοιάσει την εμπλοκή συγκεκριμένου επιιχειρηματία στα ΜΜΕ και τη δανειοδότησή του από τη συγκεκριμένη Τράπεζα, με το σκάνδαλο Κοσκωτά. “Γαλάζιοι” βουλευτές συνδέουν δε την υπόθεση αυτή και με την εισβολή των οικονομικών εισαγγελέων στο σπίτι του διοικητή της ΤτΕ.

Η ΝΔ πάντως, θα συνεχίσει μια επιθετική ρητορική κατά της κυβέρνησης, με αφορμή την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αλλά και στην αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς το Δημόσιο. Ο αρμόδιος τομεάρχης, κ. Σταϊκούρας συλλέγει ήδη στοιχεία, προκειμένου να καταδείξει ότι οι φορολογικές δυνατότητες των Ελλήνων έχουν προ πολλού εξαντληθεί.

Θεωρείται τέλος, βέβαιο ότι η ΝΔ θα επιμείνει στην ανάγκη διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, θεωρώντας ότι η παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία, προκαλεί μόνο ζημιά στη χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play