Τσίπρας-Μητσοτάκης: “Μυρίζει” εκλογές

Τσίπρας-Μητσοτάκης: “Μυρίζει” εκλογές
Σκηνικό προεκλογικής περιόδου θυμίζει η "μάχη" ανάμεσα στους δύο μεγάλους πολιτικούς αρχηγούς. Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη λένε στο www.pagenews.gr ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα εντείνει το "πρέσινγκ" για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Διαβάστε εδώ το σχόλιο του Γιάννη Σαραντάκου για το μετά τη ΔΕΘ πολιτικό "τοπίο".

Τα “όπλα” τους ενόψει της άτυπης προεκλογικής περιόδου, που φαίνεται ότι ξεκινά, παρουσίασαν το Σαββατοκύριακο, οι ηγέτες των δυο μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων στη χώρα. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ και ο Αλέξης Τσίπρας από τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξαν “βολές” , κινούμενοι σαφώς σε ένα πεδίο προσωπικής αντιπαράθεσης, που θα διαρκέσει μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες! 

Ο κ. Μητσοτάκης στην πρώτη του – ως πρόεδρος της ΝΔ – εμφάνιση στη ΔΕΘ, έδειξε ότι θα κινηθεί σε διαφορετικό μήκος κύματος απ’ ότι οι ηγέτες των αντιπολιτεύσεων παλαιότερα . Ο επικεφαλής της “γαλάζιας” παράταξης υποσχέθηκε πολύ λίγα (όπως, έχει προαναγγείλει σε ρεπορτάζ του το www.pagenews.gr) και είχε και ένα δεύτερο πίνακα με το ακριβές κόστος των εξαγγελιών του. Δεν δίστασε να πει και δυσάρεστα πράγματα για σημαντικές κοινωνικές ομάδες (κατάργηση των αυξήσεων που έχουν προαναγγελθεί για δημόσιους υπαλλήλους) και επέμεινε στον δρόμο του ρεαλισμού. Ο ίδιος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα, μίλησε για περιορισμό των κρατικών δαπανών και έθεσε ως πρώτο στόχο του τις επενδύσεις Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών στην χώρα!

Σε πολιτικό πεδίο, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέβασε κάθετα τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και προσωπικά με τον κ. Τσίπρα, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά την λέξη “εκτροπή” και επεσήμανε την ανάγκη άμεσης προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία . Κατήγγειλε παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, στο τραπεζικό σύστημα και στα media και ταύτισε την επιστροφή του κόμματος του στην εξουσία με την αποκατάσταση της ποιότητας της δημοκρατίας στην Ελλάδα!

Η επιλογή του κ. Μητσοτάκη αποτελεί πλέον μονόδρομος και όπως τόνιζαν στο www.pagenews.gr στενοί του συνεργάτες, είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει – εντός και εκτός Βουλής – την πίεση προς την κυβέρνηση, έτσι ώστε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές το ταχύτερο. “Είναι πεπεισμένος” – τόνιζαν τα ίδια πρόσωπα – “ότι με τον κ. Τσίπρα στη θέση του πρωθυπουργού ούτε οικονομική ανάκαμψη θα υπάρξει ούτε μεταρρυθμιστή πορεία”.

Το επόμενο πεδίο σύγκρουσης αναμένεται να είναι το θέμα των εσόδων, καθώς η κυβέρνηση και ειδικά το γενικό λογιστήριο θα πρέπει στα τέλη του μήνα να παρουσιάσουν συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με τις εισπράξεις του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ. Παράλληλα, η μάχη για τις τηλεοπτικές άδειες και ειδικότερα την υπόθεση “Καλογρίτσα” θα συνεχιστεί (στις 30 του μήκος έχει οριστεί η πρώτη διάσκεψη του ΣτΕ) , χωρίς να αποκλείεται η αντιπαράθεση να αφορά και μέρος της ελληνικής δικαιοσύνης, μετά και την υποστηρικτική δήλωση του κ. Μητσοτάκη στο Γιάννη Στουρνάρα! 

Στη ΝΔ αναμένουν, τέλος, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις δημοσκοπήσεις, που θα δημοσιοποιηθούν στα τέλη της εβδομάδας και θα έχουν καταγράψει τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης απέναντι στα όσα είπαν από το ίδιο βήμα (της ΔΕΘ) ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play