Ακατάσχετο: “Κόκκινη κάρτα” από τους δανειστές

Ακατάσχετο: “Κόκκινη κάρτα” από τους δανειστές
Η κυβέρνηση ανοίγει "παράθυρο" σε μονομερή ενέργεια, εάν οι δύο πλευρές δεν δώσουν τα χέρια.

«Αλαλούμ» με τη διαπραγμάτευση Αθήνας-δανειστών για το ακατάσχετο. 

Ο Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε νωρίτερα την Παρασκευή ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για το επίμαχο αυτό ζήτημα, οι πληροφορίες όμως λένε πως οι θεσμοί αναχωρούν από τα πάτρια εδάφη, έχοντας δώσει «κόκκινη» κάρτα για το ακατάσχετο.

Ειδικότερα, το κουαρτέτο ζήτησε να προστατεύεται μόλις το 20% του υπολοίπου στον λογαριασμό, ενώ η ελληνική πλευρά έβαλε νερό στο κρασί της και από το 100%, αντέτεινε να μπει ο πήχης στο 60%-70%.

Ο διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν αναζητώντας τη χρυσή τομή, ωστόσο υπάρχει και ένα ακόμη σκέλος στην υπόθεση: το ποιός θα επωφελείται από το τμήμα του λογαριασμού που μπορεί να κατασχεθεί.

Η λίστα είναι μακρά και περιλαμβάνει από την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι τις οφειλές στους εργαζόμενους, ενώ όσον αφορά τα χρέη στους προμηθευτές, αυτά θα πρέπει να καλύπτονται από το ακατάσχετο κομμάτι του λογαριασμού.

Από την κυβέρνηση, από την άλλη, τονίζουν πως το ακατάσχετο αποτελεί δέσμευση του πρωθυπουργού και αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη για μονομερή ενέργεια, εάν οι δύο πλευρές δεν δώσουν τα χέρια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play