Σουφλέ σπανάκι
Όλοι αγαπούν το σουφλέ. Γενικότερα όμως θεωρείται μια παχυντική τροφή. Μπορούμε όμως να το κάνουμε πιο θρεπτικό προσθέτοντάς του σπανάκι, ένα λαχανικό πλούσιο σε σίδηρο και άλλα στοιχεία απαραίτητα για τον οργανισμό μας. Μάλιστα, είναι κι ένας τρόπος για να κάνετε τα παιδιά σας να φάνε με όρεξη λαχανικά!
Υλικά1 κιλό σπανάκι 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια ξερά 300 γρ θρυμματισμένη φέτα 2 φλιτζάνια τσαγιού τρίμματα μπαγιάτικο ψωμί 4 χτυπημένα αυγά 2 κούπες γάλα 100 γρ τριμμένο regato 100 γρ τριμμένο edam
ΟδηγίεςΠλένουμε το σπανάκι πολύ καλά και το ψιλοκόβουμε. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το σπανάκι να σοταριστεί κι αυτό. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε αλατοπίπερο και την θρυμματισμένη φέτα. Πασπαλίζουμε τον πάτο από ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος με το ένα φλιτζάνι τσαγιού τρίμματα ψωμιού. Αδειάζουμε μέσα το μισό από το μείγμα με το σπανάκι, από πάνω πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τρίμματα ψωμιού και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο σπανάκι.Ρίχνουμε από πάνω τα τριμμένα τυριά, χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα σε ένα μπολ και περιχύνουμε.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα η επιφάνεια. Σερβίρεται ζεστό.
Το σχόλιο σας