Ταμεία: Στα Hilton Groups “κληρώνει” για το “πάγωμα” των οφειλών

Ταμεία: Στα Hilton Groups “κληρώνει” για το “πάγωμα” των οφειλών
Επί τάπητος στη συνάντηση των θεσμών με το Γιώργο Κατρούγκαλο η ρύθμιση, που έχει προναγγείλει η κυβέρνηση για την εξασφάλιση της ασφαλιστικής ενημερότητας ακόμα και για τους οφειλέτες στα Ταμεία.



Με ένα από τα πιο «καυτά» ζητήματα, αυτό των ομαδικών απολύσεων, να μετατίθεται προς διαπραγμάτευση για τον Οκτώβριο, ρίχνουν «αυλαία» οι διαβουλεύσεις των εκπροσώπων του κουαρτέτου με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας την Πέμπτη. 

Το σημερινό ραντεβού των δανειστών με το Γιώργο Κατρούγκαλο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για το ασφαλιστικό, καθώς στο τραπέζι των Hilton Groups μπαίνει η ρύθμιση, που έχει ήδη προαναγγείλει η κυβέρνηση, για την εξασφάλιση ασφαλιστικής ενημερότητας στους οφειλέτες των Ταμείων.

Η ρύθμιση προβλέπει «πάγωμα» των χρεών σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ και έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας σε πάνω από 300.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους με χρέη προς τα Ταμεία.

Προϋπόθεση βέβαια για την εξασφάλιση της ασφαλιστικής ενημερότητας είναι οι οφειλέτες να πληρώνουν στην ώρα τις τρέχουσες εισφορές. Κυβερνητικοί παράγοντες επισημαίνουν πως οι θεσμοί δεν θα εκφέρουν κανένα εμπόδιο και θα εγκρίνουν τη ρύθμιση, ενώ οι ίδιοι τονίζουν ότι σε γενικές γραμμές οι προτάσεις του κ. Κατρούγκαλου δεν βρίσκουν αντίθετους τους δανειστές.

Σημειώνεται πως κατά τη χθεσινή συνάντηση των δύο πλευρών, οι θεσμοί άναψαν το «πράσινο φως», ώστε το πόρισμα των «Σοφών» να αποτελέσει τη βάση της διαπραγμάτευσης για την β’ αξιολόγηση, που θα συνεχιστεί από τις 17 Οκτωβρίου και μετά, γεγονός που ικανοποίησε τον κ. Κατρούγκαλο, ο οποίος προτίθεται να μεταφέρει τη «μάχη» για εργασιακά και ομαδικές απολύσεις, μετά την ετυμηγορία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. 

Ακόμη, στο Χίλτον σήμερα αναμένεται να «κλειδώσουν» και οι τρεις διατάξεις για την πρόσφατη ασφαλιστική μεταρρύθμιση, οι οποίες αποτελούν προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ και αφορούν την αύξηση εισφορών για αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και ιδιοκτήτες καταλυμάτων σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων, καθώς και το νέο τρόπο καθορισμού της έκπτωσης για εφάπαξ εξαγορά πλασματικών ετών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play