Κυβέρνηση: “Καυτός” Σεπτέμβριος με κανάλια και αξιολόγηση

Κυβέρνηση: “Καυτός” Σεπτέμβριος με κανάλια και αξιολόγηση
Ποιό "μέτωπο" να πιάσει και ποιό "μέτωπο" να αφήσει δεν ξέρει ο πρωθυπουργός. Ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει "καζάνι που βράζει" για τις χυδαιότητες Πολάκη και τους χειρισμούς Παππά. Συν τοις άλλοις οι δανειστές πιέζουν ασφυκτικά για τα προαπαιτούμενα. Διαβάστε στο www.pagenews.gr όλα όσα αποκαλύπτει ο Γιάννης Σαραντάκος για τις εισηγήσεις που δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας, για να αλλάξει "γραμμή" στο ζήτημα των καναλιών.

Σε καθοριστικό μήνα για την πορεία της κυβέρνησης συνολικά εξελίσσεται ο Σεπτέμβριος, με δεδομένα τα “κολοσσιαία” μέτωπα, που έχει ανοίξει ο Αλέξης Τσίπρας. Η διαπραγμάτευση βρίσκεται ακόμη σε “βάλτο”, παρά τις πιέσεις της τρόικας για επιτάχυνση, “το φαινόμενο Πολάκη” εξακολουθεί να κυριαρχεί και να πλήττει την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ και οι χειρισμοί του Νίκου Παππά έχουν οδηγήσει σε πλήρη ανατροπή το μιντιακό περιβάλλον, μέσα στο οποίο κινείται ο πρωθυπουργός. 

Ειδικά το τελευταίο έχει προκαλέσει έντονο “πονοκέφαλο” στα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς διαπιστώνουν ότι πλέον οι πάντες βρίσκονται απέναντι στην κυβέρνηση. Αυτοί που κέρδισαν την άδεια, αλλά και εκείνοι που την έχασαν, με αποτέλεσμα η κριτική από το σύνολο των ΜΜΕ να εντείνεται καθημερινά. Δεν είναι τυχαίο ότι σοβαρά στελέχη της κυβερνήσης έχουν πάρει σαφείς αποστάσεις από την όλη υπόθεση και εισηγούνται στον πρωθυπουργό να αλλάξει “γραμμή πλεύσης”.

Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας δείχνει να μην αντιλαμβάνεται τη ζημιά, που έχει προκληθεί. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά ότι αφήνει ανεξέλεγκτο τον Παύλο Πολάκη να βρίζει δημοσιογράφους και επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ΜΜΕ. Ήδη χθες, βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος παραδέχονταν σε κατ΄ιδιαν συζητήσεις τους το γεγονός ότι η προκλητική συμπεριφορά του υφυπουργού Υγείας προσβάλει συνολικά την κυβέρνηση και πλήττει την εικόνα της.

Αυτό, πάντως, που δεν καταλαβαίνει ο πρωθυπουργός, το αντελήφθη ο κυβερνητικός του εταίρος Πάνος Καμμένος, ο οποίος πήρε χθες σαφείς αποστάσεις τόσο από την παράκρουση Πολάκη όσο και από την στάση του πρωθυπουργού έναντι των δημοσιογράφων, που αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο απόλυσης από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, που δεν πήραν άδεια. “Λυπήθηκα πολύ για το περιστατικό της Κυριακής”, είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, αναφερόμενος στην αντίδραση του πρωθυπουργού στην ερώτηση της δημοσιογράφου του Alpha, ΕυαγγελίαςΤσίκρικα. Στην συνέχεια και αφού έπλεξε το εγκώμιο της, είπε ότι αντιλαμβάνεται πλήρως το πρόβλημα, που είχε δημιουργηθεί.

Την ίδια στιγμή, που η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί την κρίση, που η ίδια προκάλεσε στον χώρο των ΜΜΕ, καλείται να αντιμετωπίσει και τα χρονοδιαγράμματα των δανειστών, οι οποίοι έχουν ζητήσει το δεύτερο μέρος της αξιολόγησης να λήξει το αργότερο μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη.

Οι εκκρεμότητες παραμένουν πολλές: Από το “Ελληνικό” μέχρι τα εργασιακά και τις διοίκησης των τραπεζών. Το Μαξίμου εκφράζει σταθερά την αισιοδοξία του ότι όλα θα γίνουν στο χρόνο που πρέπει, αλλά οι δανειστές εμφανίζονται εξαιρετικά επιφυλακτικοί.

Ο επικεφαλής του eurogroup Γερούν Νταιζενμπλουμ εξακολουθεί να στέλνει αυστηρά μηνύματα στην Αθήνα και ζητεί άμεση υλοποίηση όλων των προαπαιτούμενων. Ο φάκελος με τα εργασιακά δεν είναι το μόνο “αγκάθι”, καθώς δεν έχουν προχωρήσει ούτε οι διαδικασίες γύρω από την επένδυση στο “Ελληνικό” (οι καθυστερήσεις προκάλεσαν την αντίδραση της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο και η οποία ζήτησε να μην επικρατήσουν οι χρόνοι της επένδυσης της cosco στον Πειραιά) ούτε οι επιλογές προσώπων για τις διοικήσεις των τραπεζών!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play