Manpower: Αισιόδοξοι οι εργοδότες για προσλήψεις

Manpower:  Αισιόδοξοι οι εργοδότες για προσλήψεις
Από τους 753 εργοδότες που συμμετείχαν στην έρευνα, το 15% αναμένει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων στο δ΄τρίμηνο.

Συγκρατημένα αισιόδοξοι παραμένουν οι Έλληνες εργοδότες, αναφορικά με τις προθέσεις προσλήψεων για το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο 2016, σύμφωνα με τη σχετική έρευνα της ManpowerGroup.

  Συγκεκριμένα, από τους 753 εργοδότες που συμμετείχαν στην έρευνα, το 15% αναμένει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, το 15% προβλέπει μείωση, το 67% εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει μεταβολή στο εργατικό δυναμικό, ενώ 3% των εργοδοτών δεν γνωρίζει, εάν θα υπάρξουν αλλαγές κατά το προσεχές τρίμηνο.

Σε συνέχεια της εποχικής προσαρμογής των δεδομένων, οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης ανέρχονται σε +6%. Οι προθέσεις προσλήψεων διατηρούνται σταθερές, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ εμφανίζουν βελτίωση της τάξης των 13 ποσοστιαίων μονάδων, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

   «Τα αποτελέσματα της έρευνας για το Δ΄ τρίμηνο 2016 παρουσιάζουν σημάδια συνεχιζόμενης σταθερότητας στην ελληνική αγορά εργασίας. Επιπροσθέτως, μία λεπτομερής ανάλυση στα αποτελέσματα, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, αναφορικά με τα σχέδια προσλήψεων των εργοδοτών, δείχνει ένα σημαντικά αισιόδοξο περιθώριο 13 ποσοστιαίων μονάδων. Οι εποχικά προσαρμοσμένες προοπτικές απασχόλησης ανέρχονται στο 6%, επισημαίνοντας ότι οι Έλληνες εργοδότες προβλέπουν κάποιες ευκαιρίες προσλήψεων κατά το διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2016, παρά την αύξηση στις εργοδοτικές εισφορές κατά 0,5%, που επηρεάζουν ήδη το υψηλό κόστος εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον κλάδο της Γεωργίας αναμένεται σημαντική αύξηση, της τάξης του 18%, για το επόμενο τρίμηνο. 

Οι εν λόγω προβλέψεις, καθώς και οι αντίστοιχες του Β΄ τριμήνου 2016, αποτελούν τις ισχυρότερες που έχουν καταγραφεί από την έναρξη της έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε το Β’ τρίμηνο του 2008. Παράλληλα, η έλλειψη ταλέντων εξακολουθεί να αποτελεί κεντρικό σημείο για τους εργοδότες. Σε αυτό το πλαίσιο, η ManpowerGroup, μέσω του ευρύτερου φάσματος υπηρεσιών που προσφέρει, όπως θεματικά εργαστήρια Talent Lab, καθώς και εξειδικευμένες υπηρεσίες αναζήτησης στελεχών, εστιάζει στην κάλυψη του κενού που δημιουργεί η έλλειψη ταλέντων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» σημειώνει η Φανή Κλειδά, διευθύνουσα σύμβουλος της ManpowerGroup.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play