EE: Καταχώριση του ελληνικού προϊόντος «Φάβα Φενεού» στο μητρώο των ΠΓΕ

EE: Καταχώριση του ελληνικού προϊόντος «Φάβα Φενεού» στο μητρώο των ΠΓΕ
Η καλλιέργεια της φάβας που πραγματοποιείται, κυρίως, στα υψίπεδα του Φενεού και της Στυμφαλίας του νομού Κορινθίας, στην Πελοπόννησο, κρίνεται οικογενειακή.

 Την καταχώριση του ελληνικού προϊόντος «Φάβα Φενεού» (Fava Feneou) στο μητρώο των Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ) ενέκρινε η Κομισιόν.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η παραγωγή και καλλιέργεια του προϊόντος «Φάβα Φενεού», με το οποίο η Ελλάδα φτάνει στις 104 προστατευόμενες ονομασίες, πραγματοποιείται, κυρίως, στα υψίπεδα του Φενεού και της Στυμφαλίας του νομού Κορινθίας, στην Πελοπόννησο. 

Αυτό το προϊόν καλλιεργείται από τα τέλη του 19ου αιώνα και έχει μεγάλη θρεπτική αξία, ενώ η τεχνογνωσία των τοπικών παραγωγών παραμένει, σε μεγάλο βαθμό, οικογενειακή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play