Cheesecake με βύσσινο

Cheesecake με βύσσινο
Μια δοκιμασμένη κι εύκολη συνταγή για όλο τον χρόνο που μπορεί να συνοδεύει θαυμάσια τα γεύματά σας.

Το cheesecake αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες συνταγές για τους λάτρεις των γλυκών γεύσεων αλλά και για όσους αγαπούν την ζαχαροπλαστική καθώς είναι ένα σχετικά εύκολο γλυκό στην εκτέλεσή του και δεν χρειάζεται ψήσιμο, οπότε συνδυάζει γεύση και εξοικονόμηση χρόνου. Δείτε λοιπόν μια ιδέα για το επιδόρπιο στο επόμενο τραπέζι σας…

Υλικά:Για την βάση113 γρ. μπισκότα τριμμένα60 γρ. βούτυρο1 κ.σ. κανέλα1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Για τη γέμιση170 γρ. ζάχαρη άχνη2 κ.σ. σιρόπι βύσσινο568 γρ. γιαούρτι140 ml κρέμα γάλακτος3 κ.γ. ζελατίνα 2 ασπράδια

ΕκτέλεσηΑφού βουτυρώσετε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ, φτιάχνετε τη βάση ως εξής: Λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε την κανέλα και τη ζάχαρη άχνη. Ρίχνετε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύετε καλά. Με ένα κουτάλι γεμίζετε τη βάση της φόρμας και στρώνετε καλά να πάει παντού. Τη βάζετε στο ψυγείο για 30′. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος και την υπόλοιπη ζάχαρη. Προσθέτετε τη μισή ποσότητα από το μείγμα του βύσσινου και τη ζελατίνη που θα έχετε αραιώσει σε 4 κουταλιές βραστό νερό. Χτυπάτε τα ασπράδια να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτετε στα υπόλοιπα υλικά. Με ένα κουτάλι γεμίζετε ως το χείλος τη φόρμα κι αφήνετε το cheesecake να παγώσει για 24 ώρες. Όταν το βγάλετε από το ψυγείο, γαρνίρετε με το υπόλοιπο μείγμα του βύσσινου και σερβίρετε ενώ είναι παγωμένο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play