“Παίζονται” δισεκατομμύρια στο Champions League!

“Παίζονται” δισεκατομμύρια στο Champions League!
Δισεκατομμύρια δίνει η UEFA στις ομάδες. Η κάθε νίκη στους ομίλους θα πληρώνεται με 1,5 εκατ. ευρώ και η κάθε ισοπαλία θα αποφέρει 500.000 ευρώ.

Πρεμιέρα χθες για τη διοργάνωση του Champions League της UEFA, με τους ποδοσφαιρόφιλους στην Ευρώπη και όχι μόνο να αποκτούν πολύ καλή παρέα για τα βράδια στη μέση της εβδομάδας, παρακολουθώντας τις καλύτερες ομάδες του κόσμου να αναμετρούνται μέχρι τον τελικό στο Millenium Stadium του Κάρντιφ στις 3 Ιουνίου του 2017.

Πέρα όμως από το θέαμα που μπορεί κάποιος να απολαύσει μέσα στο γήπεδο, το Champions League είναι και ένα πολυτελέστατο προϊόν, με τα ποσά που περιλαμβάνει η εν λόγω διοργάνωση να ξεπερνούν τα δισ. ευρώ (τουλάχιστον για τη σεζόν που ξεκίνησε χθες).

Σύμφωνα με την UEFA, κάθε μια από τις 32 ομάδες που συμμετέχει στους ομίλους της διοργάνωσης λαμβάνει 12 εκατ. ευρώ από 8,6 εκατ. ευρώ που είχε συμφωνηθεί στην προηγούμενη συμφωνία. Η κάθε νίκη στους ομίλους θα πληρώνεται με 1,5 εκατ. ευρώ και η κάθε ισοπαλία θα αποφέρει 500.000 ευρώ.

Η συμμετοχή στην νοκ άουτ φάση των 16 πληρώνει 5,5 εκατ. ευρώ και η πρόκριση στους 8 δίνει ακόμα 500.000 ευρώ. Η είσοδος στους 4 αποφέρει ακόμα ένα εκατ. ευρώ και ο… λογαριασμός έχει ήδη φτάσει στα 7 εκατ. ευρώ ανά ομάδα για την τετράδα.

Ο ηττημένος του τελικού θα μαζέψει συνολικά 10,5 εκατ. ευρώ και ο νικητής θα έχει λαμβάνειν 15 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, η νικήτρια ομάδα θα συγκεντρώσει 54,5 εκατ. ευρώ στα ταμεία της, μια αύξηση της τάξης του 46% από την προηγούμενη συμφωνία μεταξύ της UEFA.

Συνολικά, η ομοσπονδία θα δώσει 2,35 δισ. ευρώ στις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Champions League και στο Euripa League (η δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της UEFA).

Οι φόβοι… διάσπασης και το μονοπώλιο της Premier LeagueΤα παραπάνω ποσά μπορεί να φαντάζουν εξωφρενικά, αλλά στο σύγχρονο χώρο του ακραίως εμπορευματοποιημένου χώρου που αποκαλείται «προϊόν ποδόσφαιρο» δεν είναι.

Ήδη έχει ξεκινήσει γκρίνια για τα υπερβολικά ποσά που λαμβάνουν από τηλεοπτικά και εμπορικά δικαιώματα οι ομάδες στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας (Premier League). Είναι χαρακτηριστικό πως για την περσινή σεζόν, η Στόουκ Σίτι που τερμάτισε στην 11η θέση έβγαλε 92 εκατ. ευρώ μόνο από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης που κατέκτησε το Champions League της περσινής περιόδου εισέπραξε συνολικά 94 εκατ. ευρώ από την UEFA.

Σχετικά με το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, σήμερα διοργανώνεται στην Αθήνα –στο Astir Palace Beach Resort- το συνέδριο της UEFA για την ανάδειξη του νέου προέδρου της.

Σημειώνεται ακόμα πως το καλοκαίρι οι Financial Times είχαν γράψει σχετικά με ενδιαφέρον του κινεζικού κονσόρτιουμ Dalian Wanda Group να μπει στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική αγορά, προσφέροντας περισσότερα χρήματα στις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες εκτός Αγγλίας για τη δημιουργία μιας κλειστής λίγκας που θα δρα ως αντίπαλο δέος στο Champions League. Κάτι τέτοιο δε φαίνεται να προχωρά, μέχρι στιγμής…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play