Στον καθιερωμένο, πλέον, απολογισμό των κυβερνητικών δράσεων της εβδομάδας προχώρησε και σήμερα ο Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στην μακροσκελή ανάρτηση, για την οποία – όπως είπε- «έχω βάλει στον εαυτό μου ένα όριο λέξεων για αυτές τις αναρτήσεις (το οποίο ομολογώ πως έχω παραβιάσει μια-δυο φορές), για να μην κάνω κατάχρηση του χρόνου σας», ο Πρωθυπουργός επιλέγει να αναφερθεί:
- Στη στήριξη των συνταξιούχων που δεν είδαν αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς
- Στη ρύθμιση 36 ή 72 δόσεων αλλά και τη δυνατότητα αναβίωσης παλαιότερων σχημάτων ρύθμισης 72 ή 120 δόσεων
- Στη βελτίωση του εξωδικαστικού μηχανισμού
- Στην επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τους αγρότες
- Στην παράταση 6 μηνών για το χαμηλό ΦΠΑ σε προϊόντα και υπηρεσίες
- Στην αύξηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στα 200 ευρώ
- Στη νέα πρωτοβουλία και την επιδότηση ανέργων που βρίσκουν δουλειά
- Στην παρουσίαση των σχεδίων για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο
- Στην επιχορήγηση ανέργων ηλικίας 18-29 ετών για να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση
- Στις δράσεις που αφορούν στη στήριξη των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία
- Στα εμβληματικά έργα στη δυτική Μακεδονία
- Στους καθαρισμούς και αναδασώσεις δασών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
«Εδώ θα κλείσω την σημερινή ανάρτηση, ελπίζοντας πως σας αφήνω λίγο πιο αισιόδοξους για το μέλλον. Ξέρετε, συχνά μιλάμε για το πόσο πίσω είναι η Ελλάδα σε πολλά θέματα – και πολλά από τα εμπόδια στον δρόμο για την πρόοδο της χώρας μας αίρονται με δυσκολία και με χρόνο. Όμως σιγά σιγά, ελπίζω πως όσοι καλόπιστα κρίνουν το έργο μας θα βλέπουν πως δεν σταματάμε να εργαζόμαστε και να προσπαθούμε», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης και καταλήγει λέγοντας: «Σκεφτείτε, για παράδειγμα, για πόσα χρόνια συζητούσαμε για τις εκκρεμείς συντάξεις. Πόσες είναι, πόσο έχουν καθυστερήσει, πόσες άφησε η (όποια) προηγούμενη κυβέρνηση και πόσο αυξήθηκαν ή μειώθηκαν. Αυτή η συζήτηση πλέον έχει τελειώσει. Την αφήσαμε πίσω μας. Κάναμε κάθε προσπάθεια, επιστρατεύσαμε διαφορετικά εργαλεία, δοκιμάσαμε νέους τρόπους, και τελικά, λύσαμε ένα διαχρονικό πρόβλημα. Αυτό δεν το λέω για να μας πει κανείς «μπράβο». Το χρωστούσε το κράτος να το κάνει. Το αναφέρω όμως σαν παράδειγμα, για να σας πω πως το ίδιο κάνουμε με κάθε πρόβλημα. Κάποιες φορές κάνουμε μικρά βήματα μπροστά, άλλες φορές άλματα, μερικές φορές κάνουμε λάθη και αλλάζουμε πορεία – αλλά πάντα δουλεύουμε και προσπαθούμε για να προοδεύσει η Ελλάδα».