Pagenews.gr Opinion Leader. Παραγωγή pagenews.gr Opinion Leader. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Νάσος Ηλιόπουλος
Υπεύθυνος Στρατηγικής Επικοινωνίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Νάσος Ηλιόπουλος στο pagenews.gr: Η Ελλάδα συνεχίζει να έχει την ακριβότερη τιμή ρεύματος στην Ευρώπη

Ο Νάσος Ηλιόπουλος Υπεύθυνος Στρατηγικής Επικοινωνίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μίλησε στο pagenews.gr όπου αναφέρθηκε στην παραίτηση Χειμάρα, το θάνατο του 6χρονου, την ακρίβεια, την έλλειψη φαρμάκων αλλά και για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και άλλα θέματα. 

Ο Νάσος Ηλιόπουλος Υπεύθυνος Στρατηγικής Επικοινωνίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Opinion Leader” με τη Σοφία Χύτου όπου αναφέρθηκε στην παραίτηση Χειμάρα, το θάνατο του 6χρονου, την ακρίβεια, την έλλειψη φαρμάκων αλλά και για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και άλλα θέματα. 

Νάσος Ηλιόπουλος στο pagenews.gr: Για το θάνατο του 6χρονου

Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε: “Μία μικρή εισαγωγική παρατήρηση υπάρχει μία είδηση που αυτές τις μέρες δυστυχώς δεν συζητήσαμε όσο θα έπρεπε και αυτή είναι ότι ένα παιδί 6 χρονών έχασε τη ζωή του γιατί σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα δεν υπήρχε ένα διαθέσιμο κρεβάτι ΜΕΘ. Ένα παιδί 6 χρονών από τα Γρεβενά το οποίο χρειάστηκε να πάει στο Ρίο, γιατί εκεί του δώσανε σήμα ότι υπήρχε κρεβάτι και μάλιστα στη διαδρομή το ασθενοφόρο χάλασε και χρειάστηκε να έρθει αυτός τελικά να γίνει η διακομιδή η οποία δυστυχώς ο χρόνος δεν ήταν αρκετός έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία αν θέλετε σε αυτό το παιδί να παλέψει για τη ζωή του..” σημείωσε μεταξύ άλλων. 

Νάσος Ηλιόπουλος στο pagenews.gr: Για την παραίτηση Χειμάρα 

“Έχουμε ένα ευρύτερο πλαίσιο το οποίο φαίνεται ότι έχει φτιάξει το πλαίσιο για να βλέπουμε τέτοιες παράνομες πρακτικές. Το ευρύτερο πλαίσιο είναι ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας έχουμε 8,5 δισ. απευθείας αναθέσεις ή χρήματα δημοσίου σε κλειστούς διαγωνισμούς. Αυτό το πλαίσιο έχει χαλαρώσει πάρα πολύ τους ελέγχους που έπρεπε να υπάρχουν στην αγορά έτσι έχουμε παραδείγματα και κυβερνητικά στελέχη να έχουν παρανομήσει ο κύριος Πάτσης έχει πάρει ένα εκατομμύριο σε απευθείας αναθέσεις από το δημόσιο,ο κ Χειμάρας από ότι φαίνεται στις δύο εταιρείες ξεπερνάει το 1 εκατομμύριο δεν φτάνουν μόνο οι παραιτήσεις. Υενθυμίζω ότι ο κ. Πάτσης είναι ακόμη βουλευτής. Με βάση το άρθρο 57 του συντάγματος αυτές οι συμβάσεις είναι άκυρες άρα πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα…”.

Νάσος Ηλιόπουλος στο pagenews.gr: Για τις ελλείψεις φαρμάκων 

Σχετικά με τις ελλείψεις φαρμάκων και αν έπρεπε να ληφθούν νωρίτερα κάποια μέτρα: “Οι ελλείψεις φαρμάκων δεν είναι κάτι που προέκυψε τώρα. Από τον χώρο των φαρμάκων αλλά και γονείς και ασθενείς καταγγέλουν ελλείψεις εδώ και πάρα πολλούς μήνες. Η αντιμετώπιση της κυβέρνησης στο ζήτημα της έλλεψης των φαρμάκων θυμίζει σε πολλά πράγματα τον τρόπο που λειτούργησε στην ενεργειακή κρίση. Για άλλη μία φορά είναι μία καθυστερημένη αντιμετώπιση σε ένα πρόβλημα στο οποίο έχει συμβάλει να διογκωθεί γιατί το λέω αυτό, πριν ένα χρόνο καταργήθηκε η απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών στις φαρμακαποθήκες. Από τη στιγμή που καταργήθηκε αυτό το θεσμικό εργαλείο ως χώρα αυτόματα αυξήθηκαν πάρα πολύ οι εξαγωγές σε φάρμακα τα οποία δεν μένανε στην ελληνική αγορά..” σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος. 

Νάσος Ηλιόπουλος στο pagenews.gr: Για την ακρίβεια

 “Επιτρέψτε μου να κάνω ένα ένα βήμα πίσω και να μιλήσω για αυτό που πιστεύω ότι είναι η ρίζα του προβλήματος της ακρίβειας και είναι προφανώς το ενεργειακό θέμα. Αυτή τη στιγμή πανευρωπαϊκά οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν επιστρέψει στα προ της ρωσικής εισβολής επίπεδα και για αυτό το λόγο συνολικά η Ευρώπη έχει πάρει μία τεράστια ανάσα. Αν δει κάποιος σήμερα τις τιμές όλο αυτό το διάστημα τις τιμές που υπάρχουν στην αγορά ενέργειας στη χονδρική θα δει παραδείγματος χάρη για χώρες όπως η Γαλλία το Βέλγιο και η Γερμανία τιμές στα 80 με 90 ευρώ τη μεγαβατώρα εκεί είναι περίπου σήμερα αφήνω  έξω την Ισπανία και την Πορτογαλία που είναι ακόμα χαμηλότερα, σήμερα παράδειγμα είναι στα 10 ευρώ και χώρες όπως ακόμα και η Βουλγαρία που είναι συνδεδεμένες με εμάς με το δικό μας δίκτυο έχουν πολύ χαμηλότερο από μας. Η Ελλάδα παραμένει σταθερά είτε πάνω είτε κοντά στα 200 ευρώ τη μεγαβατώρα. Είναι αν δεν κάνω λάθος η 21η μέρα που συνεχίζουμε να έχουμε την ακριβότερη τιμή ρεύματος για όλη την Ευρώπη…”.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι